Gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Demirer.Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bayram Ağdağ ve Görsel yönetmen Alaatin Altuntaş BİK Genel Müdürü  Mehmet Atalayı Makamında ziyaret ettiler.

Genel Müdür Mehmet Atalay ve  Bayburtgündem Gazetesi İmtiyaz sahibi Mehmet Demirer Yerel gazetelerin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Atalay yerel gazetelerin önemine vurgu yaparak Gazetecilerin şartlarının düzeltilmesi için çaba harcadıklarını kaydeden BİK Genel Müdürü Atalay, “BİK gazetecilerin daha iyi şartlarda çalışması için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bu konuda da bütün cemiyetlerle el ele kol kola çalışıyoruz. Birleşmeler yanlış anlaşılıyor. BİK olarak biz gazetecilik istiyoruz. Kanunların yönetmeliklerin verdiği görevleri yerine getirelim.

Biz kamu kuruluşlarına ‘sizin ilanınız karşılığını bulacak. Basılmayan gazeteye biz bu ilanları vermeyeceğiz. Hazırladığınız tasarılar kalsın’ diye söz verdik. Biz BİK olarak bunun güvencesiyiz. Onlarda artık kamu ilanlarını almak için uğraşmıyorlar, bize güveniyorlar. Biz de gazeteciliği yeşertmek adına, gerçekten gazetecilik yapanların kaynaklarını çoğaltmak adına bazı yaptırımlar uyguluyoruz.

Bunları yaparken de ‘illaki birleşin’ diye kimseye demiyoruz. Arkadaşlarımıza bunun birçok yolu olduğunu söylüyoruz. ‘İsterseniz kendi başınıza karar verirsiniz, isterseniz kendi başınıza, isterseniz bir sermayeyi yanınıza alarak, isterseniz ise bir başka gazeteyi yanınıza alarak yaparsınız’ diyoruz.” dedi.