Şifa Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Uzman Psikolojik Danışman , Dr Fatih KALKINÇ’ın sunduğu motivasyon programı öncesinde sınavda başarı gösteren ilk on öğrenciye ödülleri verildi. Şair Zihni Kültür Merkezi'nde yapılan programa Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Seydi DOĞAN, Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat ÖKSÜZER, Altan KALKIN, Hayri  KOCABEY,M.Hanefi ÖZBEK, öğrenci velileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Seydi DOĞAN, öğrencilerin başarısını tebrik ederek sözlerine şöyle devam etti: ‘ İnşallah bu sonuçlar, hayatınızın yeni  bir başlangıcı olur  ve istediğiniz üniversite gidersiniz. Tek temennimiz, sizleri en yüksek yerde görmektir.  YGS sınavlarınızda umduğunuz, hedef ettiğiniz  noktalara geleceğinizden kuşkumuz yoktur. Derslerinize çok çalışın ve her zaman yanınızda olduğumuzu aklınızdan çıkarmayın’dedi.


Birincilik ödülü tablet bilgisayarını DOĞAN'ın elinden alan YGS il birincisi Bayburt Fen Lisesi öğrencisi İlknur Öz, başarısında  okul ve dershanedeki öğretmenlerin çok katkısı olduğunu söyledi.

Dershane müdürü Ertan ÖZCAN da “Başarımız tesadüf değil, çok çalışmamızın ürünü. LYS'ye öğrencilerimizi bu tarz programlarla motive etmeye çalışıyoruz." dedi. YGS'de ilde ilk 10'a giren öğrenciye tablet bilgisayar, fotoğraf makinesi, cep telefonu ve benzeri hediyeler verildi.