Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri ile İstanbul Özel Amerikan Robert Kolej işbirliğiyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen Topluma Hizmet Projesi (CIP) bu yıl da Bayburt ili Merkez Baksı-Bayraktar köyünde Prof. Dr. Hüsamettin Koçan tarafından kurulan Baksı Müzesi ve Kültür evinde 22-28 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirildi.

CIP Bayburt Projesine GKV’yi temsilen, tarih öğretmeni Ahmet Demir eşliğinde 9 öğrenci ve Robert Kolej’den Proje koordinatörü Necla Sönmezay eşliğinde 9 öğrenci katıldı. Projede Baksı köyü ve çevre köylerden toplam 24 öğrenci için 5 kulüp (istasyon) kuruldu. İlk gün sırasıyla tiyatro, resim, müzik, dans ve farklı kültürler istasyonlarına katılan Baksılı öğrenciler, ikinci günden itibaren en çok ilgi duydukları ve yetenekli oldukları kulüplerde dört gün süreyle etkin olarak görev aldı. Bu çalışmalarda öğrencilerin farklı yönleri ortaya çıkartılmaya çalışılırken, yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri hedeflendi. GKV ve Robert Kolej öğretmen ve öğrencileri çalışmalardan arta kalan zamanlarda çevre köyleri ziyaret ederek yerel kültürü tanıma imkânı buldu.

Projenin son gününde, eğitime katılan çocuklar Baksı köyünden ve çevre köylerden çok sayıda izleyiciye çalışma yaptıkları tiyatro, resim, dans ve müzik gösterilerini sundu. Gösteride, Farklı Kültürler Kulübü de çocuklar arasında bir bilgi yarışması düzenledi.

CIP 2013, GKV ve Robert Kolej öğrencileri arasındaki işbirliği ruhunun gelişmesine ve kişisel kazanımların artırılmasına çok önemli katkı sağladı.

Projeyle çok özel bir deneyim yaşayan öğrenciler yeni dostlar kazanmanın mutluluğuyla bu tür sosyal sorumluluklarını sürdüreceklerini söyledi.

GKV Özel Okulları projeye emeği geçen Robert Kolej ve GKV Özel Liseleri yönetici ve öğrencilerine ve Bayburt Baksı’da bulunan Bayburtlu öğrencilere teşekkürlerini iletti.