Bakan Ala, Erzurum'dan karayolu ile geldiği Bayburt'ta Vali Mükerrem Ünlüer'i makamında ziyaret etti. Bakan Ala, burada yaptığı konuşmada, toplumun huzur ve güvenliği için çalışan bir bakanlık olarak huzur ve güven denilince Bayburt'un akıllara geldiğini ifade ederek, "Bayburt huzur ve güvenin şehri. Türkiye'de iyi ne varsa ona destek olan çok önemli, geleneklerini muhafaza etmiş inci gibi bir şehir. Bu şehrin insanlığa öğreteceği çok şey var. Bu şehrin insanlara yapacağı çok katkı var. Bu coğrafyanın insan olarak bunu en yakından bilen birisiyim" diye konuştu.

Bayburt'ta olmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu söyleyen Bakan Ala, "Bayburt'un taşıdığı değerleri nesilden nesile aktarmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Bunu yaşamak ve görmek isteyen kim varsa onu da Bayburt'a davet etmek isterim" ifadesini kullandı.

Bakan Ala, Bayburt'un adeta bir açık hava müzesi gibi olduğunu belirterek, "Sorumluluklarımızı, sosyal dayanışmanın ne olduğunu, toplumsal yapımızın nasıl korunarak devam ettirilebileceğini görmek isteyen varsa Bayburt'a gelsin. Bayburt'un fiziki olarak kalesi çok meşhurdur ama Bayburt bizim değerlerimizin bizatihi kalesidir" dedi.

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ı da makamında ziyaret eden Ala, buradaki konuşmasında ise sonradan bir şehrin kurulamayacağını anlatarak, "Bin yıllık şehri yeniden oluşturmamız için bin yılın geçmesi lazım. Sonradan kentleri oluşturabilirsiniz ama şehri kuramazsınız. Şehir büyüklük ya da küçüklük ile ilgili değildir. Geleneği ve kültürüyle, dinamikleriyle ilgili bir husustur. Onun için Bayburt kadim şehirlerimizden birisidir" diye konuştu.

Bakan Ala, daha sonra esnafı gezerek onlarla sohbet etti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Biz statükonun surunda bir gedik açtık. Artık ey rüzgar diyoruz ne yandan esersen es bizi yıkamazsınız, yıkamaz. Çünkü bizim arkamızda değil bizim yanımızda yürüyen Bayburtlu, Edirneli, Erzurumlu kardeşim var" dedi.

Bakan Ala, partisinin Merkez Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısı töreninde yaptığı konuşmada, Bayburt'un milli ve manevi değerlerin kalesi, huzur ve güvenin kenti olduğunu söyledi.

Bayburt'un birçok şeyi gönülle konuşarak anlatan bir il olduğunu ifade eden Ala, "Burası herhangi bir yer değil. Burası hiçbir karşılık beklemeden yıllarca doğrunun yanında duran bir şehirdir. Bayburt değerleri söz konusu olduğu zaman pazarlık yapmaz. Bayburt değerleri, söz konusu olduğu zaman hiçbir şey satmaz. Bayburt'tan çok şey öğrenecek kimse var" diye konuştu.

AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'de her alanda önemli gelişmelerin sağlandığını vurgulayan Ala, şöyle devam etti:

"Uluslararası platformlarda el pençe duran liderlerden masaya yumruğunu vurup 'one minute' diyen bir liderimiz var. Sağlık alanında perişan vaziyetten her alanda sağlık hizmeti alan bir Türkiye var. Ben, Bayburtlu kardeşlerimden bir minnet duygusu yada oy talep etmiyorum. Bunları iyi yönetirse başkaları da yapabilirdi. Yapmadılar yada yapamadılar. Sizlerden sizin karşınızda dik durup oy aldıktan sonra Ankara'ya gidip o statükonun ve müttefiklerinin karşısında ayakta duramayan çok muhafazakarlar gördük. Bayburtluda bir sorun yok. Bayburtlu her zaman milli ve manevi değerlerine sahip dik duran ve dindar insanları seçti. Ama onlar Ankara'ya gittiğinde Ankara'da ayakta duramadılar."

AK Parti iktidarından önce kadın ve kızların baş örtüsüyle kamu kurumları ve okullara giremediğini anımsatan Ala, "Biz hiçbir zaman ayrım yapmadık, yapamayız. Biz özgürlükler mücadelesi yapıyoruz. Osmanlı 500 yıl dünyaya ferman buyurmuş. Dünya'da ona sormadan politikalar yapılamamış büyük bir devletin torunları olarak kendi dinimizi okullarımızda öğrenmek bize yasaklandı. Ama şimdi Allah'a şükür her okulda bugün Kuran-ı Kerim'i öğrenme imkanı sunuldu. Hz. Peygamberimizin hayatı her okulda öğrenilebilir hale geldi ve büyük bir ayıp ortadan kaldırıldı. Nasıl olur da ehli kıble birileri yani bizde bunun mücadelesini veriyoruz diyen bazıları bu kadar güzel devrim niteliğinde işleri gerçekleştirmiş bir harekete ve onun liderine nasıl hayır propagandaları yapar, bu nasıl anlayıştır?"

30 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimi'nde AK Parti'ye oy verecek insanların sadece belediye başkanlarını seçmeyeceğine dikkati çeken Bakan Ala, şunları kaydetti:

"Başka partiler sandığa giderek belediye başkanı yada il genel meclisi seçecek. Ama AK Parti için çalışan ve oy veren kardeşlerim bir oy verdiğinde bütün bunlara oy vereceksiniz ama aynı oy Türkiye'de siyasi istikrara güven oyu demek. Siyasete ve sizin liderinize saldırılara karşı hayır oyu. Demokrasiye ve milli iradeye saygıya bertaraf oyu. Milli iradeyi çalmaya ve gasp etmeye çalışanlara bir dakika "one minute" oyu. Sizin oyunuz sizin yüreğinizin gittiği yere kadar hizmet götürme vazifesi veren bir oy. Gazze'de bir problem varsa Bayburtlu kardeşimin yüreği yanmaz mı? Biz sizden aldığımız oyun ne anlama geldiğini biliyoruz. Sizin oylarınızın bize böyle vazifeler yüklediğini biliyoruz."

AK Parti'nin iktidar olduğu dönemde hiç kimsenin durumunun daha kötüye gitmediğini vurgulayan Ala, şöyle devam etti:

"Herkesin durumu arzu ettiği yerde mi? hayır. Öyle olsa sizin karşınıza gelmeyiz, 2023 hedefi koymayız. Biz statükonun surunda bir gedik açtık. Artık ey rüzgar diyoruz ne yandan esersen es bizi yıkamazsınız, yıkamaz. Çünkü bizim arkamızda değil bizim yanımızda yürüyen Bayburtlu, Edirneli, Erzurumlu kardeşim var. Artık o işler geçti. Buradan oyu al, muhafazakar dini değerlerimiz bizi koruyacak diye git. Orada üç beş jakoben, dört beş statükonun müttefiki bir araya gelin bizim birliğimizin aleyhine işler yapın. Biz bunları artık biliyoruz. Biz bunlara artık pabuç bırakmıyoruz. Biz bunlara artık yol vermiyoruz. Türkiye'de aldığı oyun ne anlama geldiğinin anlamını bilen iktidar var. Verdiği oyunda ne anlama geldiğini bilen Bayburtlu kardeşlerim var."

Bakan Ala, konuşmasının ardından partisinin belediye başkan adaylarıyla birlikte fotoğraf çektirdi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bayburt’ta konakladıktan sonra sabah Genç Osman Stadyumunda Emniyet Teşkilatına ait Helikopter ile Erzurum’un İspir ilçesine hareket etti.