Kalkınma Bakanlığı SODES programları tarafından desteklenen ve Aydıntepe Belediye tarafından yürütülen “Gençler ve kendini Genç Hissedenler Haydi Spora” projesi ile Aydıntepe ilçesine Halı Saha yapıldı.

           Halı sahanın açılışını yapan Vali Hasan İpek konuşmasında; "Bayburt ilimizde Kalkınma Bakanlığımızın katkılarıyla sosyal destek projeleri adı altında, çok ciddi projeler yürütüyoruz. Bunlardan bir tanesi de buraya yapılan halı saha ve spor tesisleri. Ben Aydıntepe ilçemize, burada yaşayan insanlarımıza bu tesisin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Şunu da belirtmek istiyorum, Bayburt Valiliğimizin hükumetimizin gönderdiği tüm yardımları en güzel şekilde halkımıza ulaştırmaya kararlı olduğunu, bunu en iyi şekilde başarmaya kararlı olduğunu belirterek bu tesisin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diyerek tesisin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

          Proje hakkında bilgi veren Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan;“Kalkınma bakanlığının katkıları ve sizlerin desteği ile gençlerimizin ve yaşlılarımızın hayali olan gençler ve kendini genç hissedenler için hazırladığımız bir projedir. İlçemizde spora olan ilgi çok yoğun, bizde insanlarımızın bu isteklerini yerine getirebilmek adına özlemini hasretini duydukları bir spor tesisini hizmete açıyoruz” diyerek tesisin ilçeleri için hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

         Açılış yapıldıktan sonra Vali ve protokol üyeleri, Belediye Başkanı Orhan Eraslan’ın koruduğu kaleye penaltı atışları yaptılar.