Vali Hasan İPEK şeref defterine;
             “Aziz Atatürk,
             Ebediyete İntikalinizin 74. yıldönümünde sizi saygı, hasret, rahmet ve şükranla anıyoruz.
             Bugün bir matem günü değil, sizin ideallerinizi ve hedeflerinizi gerçekleştirme; emanetlerinizi ve fikirlerinizi gelecek nesillere aktarma, Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi sonsuza kadar yaşatma günüdür.
             
             Dünyada görülen ekonomik krizler sonucunda birçok güçlü ülkenin ekonomisi çökme noktasına gelirken, ülkemiz dünyanın en büyük 16. Ekonomisi haline gelmiştir. 
             
             Gösterdiğiniz hedefler doğrultusunda çalışan ülkemiz dünya siyasetinde söz sahibi olmuş, işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış çok güçlü ve büyük bir ülke konumuna gelmiştir.
             
             Sizden emanet aldığımız Cumhuriyetimizi gösterdiğiniz ilke ve inkılaplar doğrultusunda milli birlik ve beraberliğimizi koruyarak yeni nesillere aktarmak ve yaşatmak en asli görevimizdir. Emanetinize sonuna kadar sahip çıkacağız.
             Ruhunuz şad olsun.”diyerek duygularını aktardı.
             Kültür sitesinde devam eden anma törenlerinde Rekabet Kurumu Anadolu Öğretmen Lisesi Tarih öğretmeni Bahadır ERASLAN tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.
             
             Bir gurup öğrenci tarafından Vali Hasan İPEK’i çiçek takdim edildi.
             
             Rekabet Kurumu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi tarafından “Mustafa Kemaller Tükenmez” adlı şiir okundu.
             Binbaşı Uğur BOR tarafından ATATÜRK’ün askeri kimliği anlatıldı, Hasan BUDAK isimli öğrenci tarafından “Bir Tutkudur Mustafa  Kemal” isimli şiir okundu.
             
             Rekabet Kurumu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu Oratoryo tarafından ATATÜRK’ ün sevdiği türküler ve şiirler okundu. Oratoryodaki bir öğrenci tarafından Vali İpek'e ATATÜRK tablosu hediye edildi.
             Törenlerin son bölümünde Çanakkale Savaşının anlatıldığı “Diriliş Çanakkale 1915” adlı sinema filmi,  Vali Hasan İPEK ve törene katılanlar tarafından izlendi.