Bayburt kültür ve Yardım Derneğinin  düzenlediği turnuvanın şampiyonluk kutlamaları Şampiyon olan A.Çımağıl Köyünde kutlandı.

        Kutlamalara Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Vali Yardımcısı Hakan Hakyemez, Özel İdare Genel sekreteri Ziyeddin Babacan, Bayburt Eğitim Kültür ve Yardım Vakfı Genel Başkanı Abdurahman Polattimur, İl Müdürleri,İstanbul’da faaliyet gösteren bazı köy dernek başkanları ve çok sayıda Aşağı Çımağıl köylüsü katıldı.

          Kutlamalar öncesi Köy Muhtarı, A.Çımağıl Köyü dernek Başkanı ve Bayburt Eğitim Kültür Yardım vakfı başkanı Abdurahman Polattimur ve belediye Başkanı Hacı Ali Polat birer konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini aktardılar.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Vali Hasan İpek;

      “Sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu belirterek, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu kalabalığı burada görmekten çok mutluyum ve sizlerin, Bayburtluların memleket sevdasına gerçekten hayranım. Her yerde de bunu söylüyorum, her yerde de anlatıyorum. Bayburtlulara her şeyi söyleyebilirsiniz,  her türlü şakayı kaldırırlar ama Bayburt’a söz söyletmezler.

           Siz buraya geliyorsunuz bizde sizlere hizmet etmek için elimizden gelen her türlü çabayı sarf ediyoruz. Bugün gelirken görmüşsünüzdür, Masat vadisinde ikinci kat asfaltlarımızın hemen hemen çoğunu bitirdik. İnşallah sizlerin daha konforlu daha kaliteli bir şekilde köyünüze memleketinize ulaştırmak için çaba sarf ediyoruz.

         Ayrıca Çımağıl mağarasının Erzurum’a açılan diğer taraftaki yolunu geçen yıl yaptık. İnşallah orada bazı sıkıntılar varsa onları da düzeltmek için hazırız. Yine Çımağıl mağarası tanıtımı ile ilgili özel broşür bastırdık. Bu bölgede turizm canlandırmak içinde çaba sarf ediyoruz. Sağ olsun Belediye Başkanımız Dede Korkut şenliklerinde tarihi ve turistlik yerlerin gezisi kapsamında Çimağıl Mağarasına Bayburtluları, yurt dışından gelenleri getirip Çımağıl mağarasını ziyaret ettiriyor.

         Şimdi size bir şey söyleyeceğim artık İstanbul’a göç etmenize gerek kalmadı. Çünkü Bayburt Türkiye’nin işsizlik oranı en az olan il, Belediye Başkanımız Belediye hoparlörleriyle işçi arıyor. Ama asıl olan bu değil herkes diyor ki çocukların tahsilidir şu dur bu dur biz İstanbul’a gidelim. Şimdi bu sene Üniversite giriş sınavında Bayburt geçen yıl Türkiye 46’cıydı, Bu sene 20’ci oldu. Bir yıl gibi kısa bir sürede eğitimde büyük bir başarı elde edilmesinde başta İl Milli Eğitim Müdürümüzün olmak üzere eğitim camiamızın çok büyük katkıları var. Sizlerin göç edip gittiği İstanbul ise Türkiye 23’ci olarak Bayburt’un altında kaldı. Tabiî ki herkes nereyi istiyorsa nerede mutluysa orda olsun onu istiyoruz fakat Bayburt’unda her alanda büyük gelişme gösterdiğini bilmenizi istiyoruz ve bu güzel müjdeyi de sizlerle paylaşmak istedim.

 

         Bayburt’ta ne varsa içme sularımızla, çocuk parklarımızla şehirde ne varsa köylerimizde de onlar olsun istiyoruz. Bu gün sabahleyin Erzincan’da KUDAKA toplantısına katılmıştım. Sizin de bildiğiniz üzere Erzurum Büyükşehir belediyesi oldu. Toplantıda Erzurum büyük şehir Belediye Başkanı diyor ki iyi güzel de Başbakanımız bize diyor ki şehirde ne varsa köyde de o olacak. Şimdi ben bunu nasıl yapacağım diye söyleniyordu. Bende kendisine dedim ki gel Bayburt’a gör, biz bunun bir kısmına başladık. 

          Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlere talimatıdır. Şehirde ne varsa köye de onu götüreceksiniz diyor. İmkânlarımız ölçüsünde köylerde çocuk bahçeleri, spor alanları ile ilgili birçok çalışmalarımız var, köylerin içinin parke yapılması ile ilgili çalışmalarımız var birçok köyümüzü yaptık. Yapmaya devam ediyoruz. Köy yollarımızın asfaltlarının kaliteli bir şekilde yapmaya çalışıyoruz ki; sizler gittiğiniz yerlerde mutlu olduğunuz gibi, Bayburt’ta geldiğinizde de daha da mutlu olasınız.

           İstanbul’da Bayburt Eğitim kültür ve yardım derneğinin düzenlemiş olduğu futbol turnuvasında Çimağıl köyümüz birinci olmuş. Dernek Başkanımız önceki yıllarda bu turnuvada futbol onamış ve kendi kalesine gol atmış ama bunun nedeni; siz nasıl yenemiyorsunuz ben girip yeneceğim diyerek hırsını göstermiş hırsı ona kendi kalesine gol atmasına neden olmuş. Ama aynı kişi hırsını korumuş ve başkan olarak takımının şampiyon olmasına büyük katkı sağlamış.

           Dernek Başkanımızı ve İstanbul’da yaşayan tüm Çımağıllı’ları kutluyorum hepsini tebrik ediyorum.  Sizlerle güzel bir şeyi daha paylaşmadan geçemeyeceğim. Dernek Başkanımız Abdurrahman Bey dedi ki; o zaman ki Sayın Valimiz Osman Dıraçoğlu abimiz işte biz burada yapamıyoruz, bu amatör turnuvaları siz de bunu başaramazsınız gibi bir şey söylemiş. Ama Bayburt’ta çok güzel bir gelişme daha var. Bayburt Grubun büyük desteği ile Bayburt Grup Özel İdare Spor bu sene şampiyonluğa oynadı. Çok ciddi rakiplerini yendi ama bir iki şansızlık oldu çünkü sezona geç başlamıştı.

       Fakat bu yıl ciddi transferler yaparak sezona çok daha iddialı bir şekilde başlayacak. İnşallah bu sene Bayburt sporu da şampiyon yapacağız. Hangi köyümüzde de olursa onu da böyle kutlayacağız. Sizlere tekrar hoş geldiniz diyor, şampiyonluk kupasının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Diyerek duygularına dile getirdi.

           Konuşmaların tamamlanmasının ardından şampiyon olan A.Çımağıl köyü Futbol takımına şampiyonluk kupası,  Vali Hasan İpek tarafından verildi.

          Kutlamalar Bayburt’un yetiştirdiği değerli sanatçı Musa Küçük’ün seslendirdiği bir birinden güzel türküler eşliğinde halay çeken A.Çımağıl köylüleri havai fişek gösterileri ile şampiyonluklarını doyasıya kutladılar.