Gökçedere İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen ödül törenine Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Bayburt Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ömer Akdeniz, Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen, Gökçedere Belediye Başkanı Necmettin Bakır, Demirözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Şafak Kesler,  Ak Parti Demirözü İlçe Başkanı Çağlar Seyrek, milli eğitim şube müdürleri ve öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

         Gökçedere İlk ve Ortaokulu’nun girişinde çiçeklerle karşılaşan Vali İpek, daha sonra okulun çok amaçlı salonundaki törene geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra günün anlam ve önemini belirten Bayburt Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ömer Akdeniz, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

             Akdeniz, "Ülkemizde her geçen gün artan kadın istihdamının ilimizdeki ayaklarından olan program ve projelerimizden TYÇP’de 489 kişi meslek edindirme kursunda 143 kişi girişimcilik kursunda 45 kişi, UMEM kurslarında 512 kişi işbaşı eğitiminde 209 kişi olmak üzere toplam bin 398 kadına 2012 yılında İŞKUR olarak iş ve meslek edindirme kursu imkânı verilmiştir. Bayburt’umuzda yapılan pozitif ayrımcılık çerçevesinde kadınlarımızın istihdamı için İŞKUR olarak elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Bu vesile ile ‘Annemin De İşi Olsun’ konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizi, onları yetiştiren okul müdürünü ve öğretmenlerini kutluyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.

          Bayburt Valisi Hasan İpek ise Gökçedere’nin eski bir yerleşim yeri olduğunu belirterek, " Gökçedere, (Pulur), tarihte çok önemli bir yerleşim yeri olan şehrimiz. Söğüt Osmanlı için ne ise Pulur da Akkoyunlu devleti için odur. Hala bugün birçok eserle bu devam etmektedir. Biz Bayburt olarak Gökçedere’yi bu anlamda çok önemsiyoruz. Ben bugün şiir okuyan kızlarımdan gördüğüm kadarıyla bir kültür birikiminin olduğu çok aşikâr ve çok net. Ben burada okuyan öğrencilerimi ve onları yetiştiren değerli öğretmenlerimi okul yöneticilerini ve Milli Eğitim camiasında çalışan arkadaşlarımı, Demirözü Kaymakamımızı öncelikle tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. "dedi.

         Ardından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasına geçildi. 8/A sınıfı öğrencilerinden Merve Aysu, ‘Annemin de Bir İşi Olsa;  Kübra Baydan ‘Genç ve Amcası’ isimli şiirleri seslendirdi.

              İlkokul 3 ve 4. Sınıf öğrencileri arasında düzenlenen ‘Annemin De Bir İşi Olsun’ konulu resim yarışmasında birinci olan 4/A sınıfı öğrencisi Rukiye Bayram’a bisiklet+ katılım paketi ödülünü Bayburt Valisi Hasan İpek; ikinci olan 4/A sınıfı öğrencisi Melek Çalaoğlu’na scooter+ katılım paketi ödülünü Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu; üçüncü olan 4/B sınıfı öğrencisi Yusu f Akgün’e 1000’lik Yap-boz ve 36’lı tam takım boya seti (suluboya, pastel boya ve kuru boya) + Katılım Plaketi ödülünü Bayburt İş Kurumu Müdürü Ömer Akdeniz verirken başarılarından dolayı okul müdürü Turgut Şahin’e ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan; öğrencilerin çalışmalarında rehberlik eden Görsel                Sanatlar Öğretmeni Nihal Kızılkurt’a ödülünü ise Gökçedere Belediye Başkanı Necmettin Bakır takdim etti.

               Öğretmenler odasındaki ikram ve tanışmadan sonra program sona erdi.