Bayburt Adabaşı köyünde doğduğunu ve 1978 yılından beri Ankara'da ikamet ettiklerini söyleyen Şentürk, Bayburt Group'un oluşumundan günümüze kadar gelişiminden, yurt içi ve yurt dışı yaptıkları başarılı işleri anlattı.

"Bizler bu topraklardan aldığımızı bu topraklara verme adına buradayız"

             Bayburt Grup İl Özel İdare Spor Başkanı Hikmet Şentürk’ün oğlunun düğününe iştirak etmek için Bayburt’a geldiklerini ayrıca Çayeli spor maçı nedeniyle Bayburt'ta iki günlüğüne bulunduğunu söyleyen Abdurrahman Şentürk, " Kulüp başkanımız Hikmet Şentürk'ün oğlunun düğünü ve Çayeli spor maçı için Bayburt'a geldim. Çifte düğünü yapmış bulunuyoruz.

              Sezon başlamadan önce Bayburt Grup İl Özel İdare Spor için ilimizin önde gelen yöneticileri bizlerle bir araya gelerek Bayburt insanının Özel idare sporla birlikte yakalanacak olan heyecanı ifade ettiler. Takıma sahip çıkılması için bize teklifte bulundular. Bu teklif bizim gurur verici oldu. Bizler bu topraklardan aldığımızı bu topraklara verme adına bu teklifi bir görev olarak kabul ettik. Ailem ile görüşerek Bayburt'a hizmetin ahde vefa olduğu anlayışıyla gerekeni yapmak için yola çıktık.

"Amacımız Bayburt’un küllerinden yeniden doğmasıdır"

                Sezonun başlamasına kısa bir süre kalmasına rağmen takıma transferler yapılmalıydı ve hedef belirlenmeliydi. Bizler aile olarak hedefleri olan insanlar olduğumuz için düşüncelerimizi uygulamaya geçirmek için çalışmalar başlattık. İşin merkezden yönetilmesi adına ailemizden ve grubumuzdan olan Hikmet Şentürk kulübün başkanlığını kabul ederek bu gömleği giymiş oldu. Kendisine bu görevi üstlendiği için teşekkür ediyoruz.

                   Bayburt'taki heyecanı gördük deplasmanlara kar, kış soğuk demeden cefakârca giden 300- 500 gönlünü bu işe kaptırmış taraftarları ve Bayburt'taki maçlarda tribünleri dolduran taraftarların istekli olması bizleri başarıya endeksliyor. Amacımız Bayburt'un tekrar küllerinden yeniden doğmasıdır. Yapı olarak bizler yukarıları hedefleyen insanlarız, inanıyorum ki şampiyon olacağız. İlk devre eksiklerimiz vardı ikinci devreye başlamadan önce yeni transferler yaptık.

             Oynadığımız Çayeli spor maçını bizim için dönüm maçı olarak değerlendiriyorduk. İyi futbolla taraftarımızın desteğiyle önemli bir galibiyet aldık. Ben takımın yönetimini birlik ve beraberlik içerisinde gördüm. Bu başarılar inşallah devam edecektir. Amacımız Bal liginden üçüncü lige çıkmaktır. Daha sonrada 3. ligde başarılar da gelecektir.

"Bayburt'ta futbol akademisi oluşturacağız"

                   Bayburt Grup İl Özel İdare Spor takımını bir yıllık başarıya endeksli olarak desteklemiyoruz diye konuşmasını sürdüren Abdurrahman Şentürk iskeletini oluşturduğumuz takımın gelecekte üçüncü ve ikinci lig hedeflerine iyi hazırlanmalıyız. Benim kafamda Bayburt Grup İl Özel İdare Spor için bu yaz sezonunda başlamak kaydıyla yaz futbol okulu açmayı hedefliyorum. Yani Bayburt Group futbol akademisi gibi düşünüyoruz. Bu proje kapsamında 500 civarında ilk orta ve lise seviyesindeki Bayburtlu çocuklarımızı futbol okulunda değerlendirmeler neticesinde 100 veya üzerindeki çocuklarımızı kış aylarında yetiştirerek ve onlara belirli ekonomik desteklerde sağlayarak bir yapılanma içerisine girmeyi düşünüyoruz. Amacımız Bayburtlu gençlerimizi futbol takımımızın bünyesine katmaktır. Bu proje içerisinde yetişecek olan gençlerimizden bütün liglerde oynayabilecek futbolcular sporcular yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

                        Bizler Bayburt'u ve Bayburtluları seviyoruz. Ayrıca Bayburtlu olmaktan da gurur duyuyoruz diyen Şentürk, " Memleketimiz için elimizden gelen ne varsa aile ve Group olarak yapmaya hazırız. Yapacağımızdan herkesin emin olmasını istiyoruz. Buradan Bayburt Grup İl Özel İdare Spor başkanına ve yönetim kuruluna başarılar diliyor teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"İlkleri seviyoruz"

                 Bayburt Grup İl Özel İdare Spor kulüp başkanı Hikmet Şentürk yaptığı kısa açıklamada " Biz ilkleri seviyoruz. Bunu da kanıtladık ve mağlubiyeti bulunmayan Çayeli sporu mağlup ettik. Takımımız emin adımlarla hedefine doğru devam ediyor.

                Yönetim kurulumuz başta olmak üzere hocamıza futbolcularımıza ve taraftarlarımıza bana her konuda destek oldukları için teşekkür ediyorum. Onlara layık olmak için şampiyon olacağımıza inanıyor desteklerinin devamını bekliyorum" dedi.