Bayburt’ta  ‘şölen mevsimi’ devam ediyor. Bu yaz ilk olarak Beşpınar’da başlayan yayla şenlikleri, Demirözü’nde her yıl geleneksel bir şekilde yapılan Karaçayır Şenlikleri ile devam etti.

           Demirözü Belediyesi, Demirözü İlçe Belde ve Köy Dernekleri Birliği ile Karaçayır mesire alanında düzenlenen şenliklere Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Demirözü Kaymakamı, Haktan Gökçekuyu, Aydıntepe Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bayburt Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Demirer, Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen, Demirözü İlçe Belde ve Köy Dernekleri Birliği Başkanı Selami Hacıarifoğlu, belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgülde Karaçayıra katıldı.Sarıgül Demirözünde yaptığı konuşmada Dört dönemdir Karaçayır şenliklerine katılıyorum bende sizin hemşeriniz sayılırım diyerek Dağın diğer tarafı bende ordanım dedi.

            Medya TV tarafından canlı yayınlanan ve yaklaşık 6 saat süren programda, Bayburt Valisi Hasan İpek, Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen ve Demirözü Dernekler Birliği Başkanı Selami Hacıarifoğlu konuşma yaptı.

                    Şenlikleri'nde sıla ile gurbeti buluşturacaklarını ifade eden Ersen, şunları kaydetti: "Düzenlediğimiz bu etkinliklerle tüm ilçe halkı olarak coşkulu anlar yaşıyoruz. Burada çocuklarımızın ve gençlerimizin yılda bir gün de olsa rahatlamalarını, üzerlerinde birikmiş negatif enerjilerini atmalarını amaçlıyoruz."

         Sunuculuğunu Alaattin Altuntaş ve Radyo Programcısı Muarat Balkuş'un yaptığı,Sanatçılar; İbrahim Erkal, Devran, Dilek Şimşek, Fatih Açıkgöz ve Murat Şahin'in Seslendirdiği türkülerle coşkunun tavan yaptığı şenliklerde izleyiciler bol, bol bar oynayıp, halay çektiler.