Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Yaşar Yıldız 24 Temmuz Basın Bayramı ve basından sansürün kaldırılışının 104. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
   Yıldız mesajında "Toplumu aydınlatma, yol gösterme, bilgilendirme görevini yerine getiren basın özgürlüğü büyük bir önem taşımaktadır. Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, her insanın bilgiye ulaşmasında çok önemli bir fonksiyonu bulunmaktadır.        
         Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, tüm modern toplumlarda kabul görmektedir. Demokratik ve parlamenter sistemlerde herkese ve her kesime verilen hak ve ödevler nitelikleriyle belirtilmişlerdir. Basınımıza düşen en büyük görevlerden biriside içinde yaşadığı toplumun milli ahlaki insani ve kutsal değerlerine saygılı olmaktır. Basın bu noktalara duyarlı olduğu zaman hemen her kesimden destek görür ve toplumun bu kuruma güveni artar. Güvenilir ve güçlü basın ise her yönde gelişmeye büyük katkı sağlar.

     Bu vesileyle basınımızın 24 Temmuz Basın Bayramını en içten duygularla kutluyor,tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum."