P.Sefa KARABACAK-Bayburt Üniversitesi konukevinde başlayan üç  gün sürecek kongreye kongre başkanları Prof.Dr.İ.Hamit Hancı, Dr.Savaş Küçük yanısıra Bayburt Vali Yardımcısı Ali Gökay, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun, bzı kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Bayburt Vali Yardımcısı Ali Gökay’a buket takdim edildi.

Ardından kongre Başkanları Savaş Küçük ve Prof.Dr.İ.Hamit Hancı, Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç.Dr. Yalçın Büyük, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş,  Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ile Bayburt Vali yardımcısı Ali Gökay bir konuşma yaptı.

Konuşma yapan protokolüne 11. Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi plaketi ve Bayburt taşından yapılmış Bayburt Saat Kulesi hediye edildi. Konuşmalardan sonra katılımcılarla birlikte Bayburt Üniversitesi konuk evinde hatıra fotoğrafı çekildi.

Saat 11.30 sularında ise oturumlara geçildi. 3 gün sürecek kongre ilk gün olan 23 Ekim günü ve 24 Ekim günü 5’er oturum olmak üzere 10 oturum bulunuyor. Son gün ise gezi programı bulunuyor.

Kongreye  11 ülkeden toplamda 100’e yakın katılımcı katılıyor.

Üniversiteyle Türkiye'nin tüm renklerini görebiliyoruz

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, 11. Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi'nin açılışında konuştu. Bayburt Üniversitesi konukevi kürsüsünde ikinci kez konuşma yaptığını hatırlatan Bayburt Milletvekili Özbek, konukevinin uluslararası bir kongreye ev sahipliği yapmasının Bayburt adına mutluluk verici olduğunu, Bayburt Üniversitesi sayesinde Bayburt'un Türkiye'nin tüm renklerini görebildiğini söyledi.

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, 11. Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi'nin açılışında konuştu.

Bayburt Üniversitesi konukevi kürsüsünde ikinci kez konuşma yaptığını hatırlatan Bayburt Milletvekili Özbek, konukevinin uluslararası bir kongreye ev sahipliği yapmasının Bayburt adına mutluluk verici olduğunu, Bayburt Üniversitesi sayesinde Bayburt'un Türkiye'nin tüm renklerini görebildiğini söyledi.

ÜNİVERSİTEMİZLE TÜRKİYE’NİN TÜM RENKLERİNİ BAYBURT’TA GÖREBİLİYORUZ

Bayburt Üniversitesinin uluslararası 3. Etkinliğini yaptığına değinen Özbek, " Bunun yanı sıra Bayburt Üniversitesi değişik toplantılara da ev sahipliği yapıyor. Bayburt Üniversitesinin Bayburt için ne kadar önemli olduğunu yaşadıkça hissediyoruz. Hepinizin bildiği gibi Bayburt küçük bir şehir. Göç almayan göç veren bir şehir.  Biz Türkiye’nin renklerini daha önceden ancak Bayburt dışına çıktığımızda askere gittiğimizde, okumak için üniversiteye gittiğimizde veya geçim için göç ettiğimizde tanırdık Güneydoğu’yu, Akdeniz’i, Ege’yi, İç Anadolu’yu…  Bayburt’ta sadece Bayburtlularla haşir neşir olurduk. Başka kimseleri de tanımazdık. Kısıtlı sayıda gelen memurlarımızla kendi şehirlerini tanımaya çaba sarf ederdik. Ama Üniversitemiz açıldıktan sonra, şu anda Türkiye’nin tüm renklerini biz Bayburt’ta görebiliyoruz "dedi.

Üniversite sayesinde Bayburt’un Türkiye’nin tüm kültürünü tanıdığını ifade eden Özbek, "Akdeniz’i, Güneydoğusunu, Ege’yi, Trakya’yı yani Türkiye’deki kültürlerin ne olduğunu bilebiliyoruz. Bayburt’umuza misafir olarak gelen öğrencilerimiz bizi bu kültürlerle buluşturuyorlar, inşallah bundan sonra da daha fazla öğrenciyle Bayburt yaşamı bu şekilde devam edecektir. Üniversitemiz bizim için çok kıymetlidir. Valilik de Üniversite de geç geldiği için bizim için çok önemli. Öğrencilerimizin bazı sıkıntıları var. 2008 yılında daha fazla sıkıntı çekiyordular. 2010 yılında daha az sıkıntı çekmeye başladılar. Bu giderek daha azalacak. "diye konuştu.

Milletvekili Özbek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"XI. Uluslararası Anadolu Adli Bilimsel Kongresi düzenliyoruz, bir yıldır içinde olduğum bir olay. Çalışma arkadaşım Dr.Savaş Küçük bu kongrede ciddi anlamda bir emek sarf etti. Ben de bu konuda ciddi anlamda bilgilendim. Bu organizasyonu düzenleyen başta Hamit hocam olmak üzere, Savaş kardeşime çok çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyona maddi manevi destek veren kurumlara başta Bayburt Üniversitesi olmak üzere teşekkür ediyorum. Bayburt Grupa teşekkürlerimi iletiyorum. Mehmet Okur’a , Harman Madencilik sahibi Sait Haşlak’a, Abdullah Erdemir ve Zafer Saruhan kardeşimize vermiş oldukları maddi desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bayburt’umuza hoş geldiniz, safalar getirdiniz"dedi.