BAYBURT MİLLETVEKİLİ BÜNYAMİN ÖZBEK İN GAZTECİLER GÜNÜ MESAJI

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Özbek, mesajında özgür ve çok sesli bir medyanın, demokratik sistemlerin gerekli şartı olduğunu belirtti.

" Gazeteciler, çevrelerini çok iyi gözlemleyen, yanlışlıkları korkusuzca ortaya çıkaran, çevresel olarak samimi, ilişkiler konusunda mesafeli olan, siyasi, kültürel, toplumsal olaylara yapıcı eleştirel bakış açısıyla bakan demokratik toplumların bekçileridir" "Özellikle günümüz dünyasında medyanın önemi daha da artmaktadır. Çağımızın en önemli mesleklerinden biri olan gazetecilik mesleği, haberlerin doğru, tarafsız ve nesnel bir şekilde ortaya koyulmasıyla, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde ve toplumsal barış, huzur, güven ortamının güçlenmesinde önemli katkılar sunmaktadır. Ülkemizde, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasa ile gazetecilerin sorunlarına, sınırlı ölçüde de olsa, çözüm bulunmak istenmiştir. Bu yasanın önemini kamuoyuna da mal etmek isteyen gazetecilerimiz, her 10 Ocak'ı Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlamaktadırlar."

Toplumsal gelişmemizde, demokrasimizin işlemesi ve kökleşmesinde hayati sorumluluk üstlenen basın mensuplarımızın, görevlerini daha verimli şekilde yerine getirebilmelerine önem veriyoruz. Basın mensuplarımızın çalışma şartlarının, günümüz ihtiyaçlarına göre iyileştirilmesi, hükümet olarak önceliklerimiz arasında yer almaya devam edecektir.

Mesleğini zor şartlar altında icra eden basın çalışanlarımızın haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıl dönümü olan Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

İL BAŞKANIMIZ HAKAN KOBALIN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

İl Başkanımız Hakan KOBAL10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kobal, yayımladığı mesajında, “Demokrasinin vazgeçilmez temel taşlarından biri özgür bir basındır. Basın Mensuplarımız Kamuoyunun tarafsız haber ve bilgi ihtiyacının karşılanması için zor şartlar altında özveriyle görevlerini yerine getirmektedirler. Gazetecilik, sorumluluk duygusu içerisinde haber peşinde koşarak halkımızın doğru ve tarafsız habere ulaşabilmesini sağlayan fedakarca icra edilen bir meslektir.  Basınımızın değerli çalışanlarının, çalışma şartlarını iyileştirmek ve kamuoyu için yaptıkları hizmetlerde onlara yardımcı ve destek olmak sadece sorumluların değil herkesin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle; toplumsal varlığımızın güçlenmesi için gece gündüz ayırt etmeden, objektif habercilik anlayışı içerisinde çalışan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, aramızdan ayrılan değerli basın mensuplarımıza da Allah'tan rahmet dilerim” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI MEMİŞ’İN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla tebrik mesajı yayınladı.

Bilgi çağında yaşadığımızı ve gelişen dünyanın gerisinde kalmamanın yolunun doğru bilgiye en hızlı şekilde ulaşmak olduğunu belirten Başkan Mete Memiş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazetecilik görevinin ilkeli ve tarafsız bir şekilde sürdürülmesi, kamuoyunun haber alma hakkı ile doğrudan ilişkilidir. Buna mahsuben özellikle bilgi akışının çok hızlı olduğu günümüzde önemli olan gerekli bilgiye çok çabuk ulaşmaktan ziyade bu bilginin doğruluğudur. Doğru ve tarafsız bilgiyi en hızlı şekilde kamuoyuna ulaşmasında en büyük pay gazetecilerimizindir.

Bulunduğu yerlerin dışarıya açılan penceresi olan ve tüm dünyada dördüncü güç gözüyle bakılan basının, günümüz dünyasındaki önemini göz ardı etmek mümkün değildir. Özellikle kamuoyu ile kamu arasındaki köprünün kurulup sağlamlaştırılmasını sağlayan, hizmet birimlerinin, halk tarafından talep edilen hizmetleri sunmasında itici güç olan, yapılan çalışmaların her aşamasını takip ederek, gerçek ve geniş bir kabulün oluşmasına yardımcı olan basın mensuplarının, işlevi tartışılmazdır.

Bu vesile ile ilimizde ve ülkemizde faaliyet gösteren, yerel ve ulusal basın temsilcilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum."