Proje, gerçekleştirileceği faaliyetlerle Bayburt’un turizm değerlerini yenilikçi yöntemlerle tanıtmak ve toplumda Bayburt'un turizm zenginlikleri konusunda farkındalık oluşturarak turizmden elde ettiği gelirlerin arttırılmasına katkı sağlamayı hedeflemektedir.

            Cemiyet Başkanı Yaşar Yıldız, yaptığı açıklamada Bayburt’un turizm potansiyelinin tanıtımı ile ilgili sorumluluk alarak bu projeyi tasarladıklarını ve önce Bayburt insanına ve sonra da çevre illerdeki insanlara Bayburt'un turizm zenginliklerini tanıtarak, farkındalık oluşturmak ve turizm değerlerine sahip çıkan bir Bayburt İnsanı hedeflediklerini belirtti. Bu amaçla öğrencilere yönelik öğrenme turları, bölge illerdeki turizmle ilgili kuruluşların yetkililerine de Bayburt'u tanıtıcı tur ve organizasyon gerçekleştireceklerini dile getirdi. YILDIZ, proje desteklerinden dolayı KUDAKA' ya ve KUDAKA Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

            Projede başlangıç faaliyeti olarak bir tanıtım standı açıp, Bayburt'un turizm değerlerini ve projeyi anlatan Türkçe ve İngilizce hazırlanan broşür dağıtımı yapıldı. Ayrıca farkındalığı arttırmak için baskılı tişört dağıtımı da gerçekleştirildi. Tişörtün baskısında ise 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülüne sahip Baksı Müzesi'nin olması dikkat çekti. Ayrıca Bayburt'un turizm zenginliklerini içeren fotoğraf sergisi de açılarak tanıtımda etki arttırılmaya çalışıldı. Stant ve  sergi hakkında konuşan proje koordinatörü Mutlu Adak; "Sergi ve standımız Baksı Müzesinde, “Kültür Turizminin Bölgesel Kalkınmadaki Rolü” sempozyumu sırasında açılarak il içinden ve dışından farklı insanlara Bayburt'un turizm zenginlikleri tanıtılmak istendi. İki dilde hazırlanan broşür ve Baksı Müzesi baskılı tişörtler, İl Kültür Müdürlüğümüzün 5 dilde hazırlanan Bayburt Tanıtım Seti, Kent Haritası ile birlikte çantalarla sempozyuma katılanların sandalyelerine bırakıldı. Sergimizde misafirlere Bayburt'un farklı mekanlarının fotoğraflarını sergileyerek ilgiyi arttırmayı hedefledik. Sergimiz Baksı Müzesinde belli bir süre daha açık kalacaktır ziyaret etmek isteyenler ziyaret edebilir ve tişört ve broşürlerimize Gazeteciler Cemiyetinin bürosundan ulaşılabilir."