Yumak açıklamasında; “Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2 Temmuz 2013 Cuma günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız ve beraberindeki heyeti ilimizde iftar yemeğinde ağırlayacağız. Bu vesile ile başta doğal taş kaynaklarımız ve Çoruh üzerinde inşa edilmesi planlanan hidroelektrik santraller olmak üzere Bayburt adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı alanına giren konularda Sayın Bakanımız nezdinde hükümetimize talep ve beklentilerimizi ileteceğiz.

            Ben bu vesile ile Sayın Valimiz, Sayın Milletvekilimiz, Sayın Belediye Başkanımız, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri,  Yönetim Kurulumuz, Meclisimiz ve Meslek komitelerimizin üyelerinin de hazır bulunacağı ve Bayburt Beyzade Balo salonunda gerçekleştireceğimiz iftar yemeğine bütün Oda üyelerimizi özellikle davet ediyorum.

             Bu tür etkinliklerin iş dünyası ile devlet arasındaki ilişkilerinin geliştirilmesi gerekse de Oda üyelerimiz arasında kaynaşma ve işbirliğinin daha da artırılmasına katkı sağlayacağına inanıyorum.”