Düzenlenen uyum eğitimi programına Bayburt Valisi Hasan ipek, Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi İsmail Demir beraberinde, Müfettiş Âdem Gül ve İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ile Milli Eğitim Personeli ve ilk defa atanan öğretmenler katıldı.

        Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan” Bayburt genelinde 16 bin öğrenci ve 1148 öğretmenle eğitim –öğretime başlanmıştır. Yapılan atama neticesinde öğretmenlerimizden 129,u ilimize atanmış ve Pazartesi gününden itibaren aramıza katılmışlardır.

             Bu gün burada mesleğe yeni atanan öğretmenlerimizin kar karşılaşacakları coğrafi, kültürel ve sosyo –ekonomik şartlar eğitim ve öğretime doğrudan etki etmektedir. Bu etkinin olumsuz yönlerinin olabildiğince giderilerek mesleğe daha bilinçli ve umutlu başlamaları için 12–16 Eylül tarihleri arasında uyum eğitim semineri düzenlemekteyiz.

           Bu vesile ile bu gün aramızda bulunan başta Sayın Valimize ve Bakanlık Müfettişlerimize teşekkür ediyor, değerli öğretmenlerimize yeni görevlerinde başarılar diliyorum”

        Bayburt Valisi Hasan İpek Öğretmenlik mesleğine ilk defa atanan aday öğretmenlere başarı dileklerinde bulunarak “ birçoğunuz tercihleri yazarken Bayburt’la çokta fikriniz yoktur gittiğiniz yerlerin çokta fikriniz yok muştur. Geldiniz acaba nasıl bir yere geldik diye tereddüt edenleriniz vardır, ortalama olarak Türkiye’nin yaşanabilir ilk 31. İlidir Bayburt bu anlamada öyle kötü bir yere gelmediniz sizi bir kere ferahlatayım.

            İkincisi Bayburt’un insanı gerçekten devletine bağlı devlet memurlarına da saygılı insanlardır. Sizde bu saygıyı her yerde göreceksiniz bunun istisnası mutlaka olur ama her yerde göreceksiniz bu anlamda çok rahat edin, çok rahat olun bu anlamda çok rahat edeceksiniz.

              Onun dışında Bayburt’ta tüm köylerimizin yolu asfalt, işte elektrikleri, suları var ulaşım kolay zaten on öğrencinin atına düşen köylerde taşımalı eğitim yapıyoruz, bir yerlere topluyoruz. Bayburt merkezde okullarımız yine iyi öğrenci sayıları da gayet iyi bu anlamda iyi bir yere geldiniz özet olarak onu söylemek istiyoruz. Sizlere sahip çıkacak sizlere yol gösterecek Milli Eğitim Müdürümüz birde Milli Eğitim teşkilatınız var

          Beklentilerimiz nedir? Ana beklentimiz hepimiz bu devletin bekası bu devletin devamı ve Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar olması için devlet memuru olduk. Bu anlamda sizlerin gelecek nesilleri iyi yetiştirmenizi bekliyoruz. Biz 1960 lı 70 li yıllardaki veya o yıllardaki öğretmenlerimiz bizleri yetiştirdi, daha sonra bizler yani bu kuşak sizleri yetiştirdik. İyi yetiştirdik kötü yetiştirdik bilemiyorum ama sizler bundan 10 yıl 20 yıl sonra gelecek nesilleri yetiştireceksiniz ve Türkiye sizin eseriniz olacak.

                    Türkiye’deki gençler, Türkiye’deki yöneticiler, Türkiye’deki sanatkârlar Zanaatkârlar hepsi sizlerin eseri olacak bu anlamada sizlere bir nesil yetiştirme gibi çok önemli bir sorumluluk düşüyor .Bu anlamda kendinizi rahat hissedin, ailelerinize de söyleyin ki ki iyi bir yere gittik, iyi bir yerde çalışıyoruz ama iyi görev yapacağız diyin ve size tekrar hoş geldin diyor hepinize yeni görevlerinizin hayırlı olmasını diliyorum