Avrupa ülkelerinden gelen öğrencileri, Belediye Meclis Salonu’nda İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan’la birlikte karşılayan Başkan Polat, öğrencilerin gelişinden dolayı duymuş olduğu memnuniyeti dile getirerek, “Dünya milletlerinin birbirini tanıması adına gerçekleştirilen bu projenin amacına ulaşmasını temenni ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Polat, kendilerinin de geçen yıl İspanya’yı ziyaret ettiklerini belirterek, Endülüs Emevi Devleti’nden kalan tarihi mirasa Katalonya özerk bölgesinde yeterince sahip çıkılmadığını söyledi ve bu durumdan dolayı derin üzüntü içerisinde olduklarını vurguladı. 

Ziyaretin son dakikalarında da Çek Cumhuriyeti adına Jolona Stryckova Litvanya adına Kristina Volungvıcıene İspanya adına ise Esther Lopez kısa birer açıklama yaptı. Açıklamaların ortak temasında Türkiye ve Bayburt’ta bulunmaktan duyulan memnuniyet ve bu tür projelerin dünya öğrencilerine sağladığı faydanın büyüklüğü yer aldı.

Avrupa’dan gelen öğretmenlere Saat Kulesi hediye eden Başkan Polat, öğrencilerle Belediye Köprüsü’nde fotoğraf çektirip, öğrencilere kalem, şapka ve Bayburt Rehberi kitabı hediye etti.

Yürü Ve Öğren Yerel Yollar Projesi

2011 yılının Eylül ayında başlayan ve 2013’ün Ağustos’una kadar devam edecek projeyle, ülkeler arası gerçekleştirilecek ziyaretler yoluyla bu ülkelerin kültürlerinin, geleneklerinin, tarihi-turistik yerlerinin ve insanlarının tanıtılmasıyla bir kültür sentezinin oluşturulması hedefleniyor.