Kayıt döneminin ilk gününde aileleriyle birlikte Dede Korkut Kampüsü’ne gelen öğrencilerden kayıt içinsadece diploma ve kimlik talep edildi. Üniversite kampüsüne adım atmanın heyecanı yüzlerinden okunan öğrenciler kayıt sonrasında kampüste hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

 

Emniyetten örnek uygulama

 

Son günlerde artan terör faaliyetleri ve yasa dışı örgütlerin üniversitelerde yuvalanma isteği, emniyet yetkililerini de harekete geçirdi. Emniyet Genel Müdürlüğünün bu yıl uygulamaya geçirdiği ‘İlk Adımda Dost Eli’ projesiyle, Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliğine bağlı polisler tarafından, kayıt için gelen öğrencilere üniversite kapısında çeşitli ikramlarda bulundu. Su, kek, meyve suyu gibi ikramlarda bulunan polisler, öğrencilere, karşılaşabilecek problemler, uyarılar ve önemli telefonların yer aldığı broşürler dağıttı.

 

Toplam 1590 öğrenci kayıt olacak

 

Bayburt Üniversitesinin bu yıl açıkladığı 1724 kişilik kontenjanın 1590’ına ÖSYS sonuçlarına göre yerleştirme yapıldı. 3-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kayıt döneminin ilk gününde toplam 672 öğrencinin kaydı gerçekleştirilirken boş kalan kontenjanlara da ekim ayı içerisindeek yerleştirme yapılacak.