Yol üzerinde yapılacak çalışmalarla yol seviyesi 1,5 metre aşağı çekilerek tarihi Ulu Camii’nin hem doğal güzellikleri ortaya çıkarılmış hem de etrafı açılmış olacak.

 

Yol çalışmaları tamamlandığında tarihi caminin zemin problemleri de ortadan kalkmış olacak. Yağışlı havalar da kimi zaman zeminden çıkan sularla gündeme gelen camii, yol seviyesinin aşağı çekilmesiyle bu sorunu da tarihe karışacak.

 

Ulu Camii çevresindeki çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkan Vekili Nail Koçoğlu, “Restorasyon çalışmalarının devam ettiği camimizde belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getirerek burada çevre düzenleme çalışmalarını başlattık. İlk olarak camii duvarlarının su çekmesini önlemek amacıyla tarihi camiye zarar vermeden duvar kenarında belediyemiz iş makineleri tarafından yaklaşık 4 metre derinliğinde kazı çalışması yapıldı. Daha sonra camii duvarının bitişiğine yine duvar örülecek. Ardından membran yalıtımla yeni örülen duvar kaplanarak caminin su çekmesi önlenecek. En son olarak da kazılan çukura drenaj borusu döşenecek. Kodunu yaklaşık 1,5 metre indirdiğimiz yol üzerinde de kaldırım ve asfalt çalışmalarını tamamlayarak Kurtuluş Caddesi’ni vatandaşımızın hizmetine sunacağız.”şeklinde açıklama yaptı.