Bayburt Belediyesi tarafından hazırlanan “Bayburt Tarihini Her Yere Taşımak” Sodes projesi kapsamında ahşaptan üretilen hediyelik ürünler, Malatya’da bugün açılacak olan Sodes Fuarı’nda görücüye çıkacak.

 Bayburt Valiliği proje ekibi tarafından götürülerek, Malatya’daki Sodes Fuarı’nda sergilenecek olan Bayburt’un tarihi ve kültürel değerlerini yansıtan ahşap ürünler, “Bayburt Tarihini Her Yere Taşımak” projesi çerçevesinde kursiyerler tarafından üretildi.

Hem Bayburt’un tanıtımına katkıda bulunulması hem de kaybolmaya yüz tutmuş olan ahşap oymacılığı sanatının devam ettirilmesi için Bayburt Belediyesi tarafından hazırlanan proje sayesinde kursiyerlere ahşap oyma sanatıyla ilgili ilk önce teorik bilgiler verilerek daha sonra bu bilgiler pratiğe dönüştürüldü.

 Bir marangozhaneden farkı bulunmayan atölyede kursiyerlere bir yandan ahşap oyma sanatının incelikleri öğretilirken bir taraftan da meslek edinmeleri sağlanmıştı.  Kursiyerler, planya, freze, ağaç torna makinesi gibi marangozhane ekipmanlarıyla öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürme imkânı da buldular.