Çalışmaları Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve Park ve Bahçeler Müdürü Nuh Karaca’da yakından takip etti.

 

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, yapılan ağaçlandırma çalışmaları hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Daha önce 13 farklı okulda bu çalışmayı gerçekleştirmiştik. Tabi bu çalışmalar sırasında her okula özellikle farklı ağaçlar diktik. Her okula farklı türde ağaçlar dikmekteki amacımız şuydu, ‘Öğrencilerimiz farklı ağaç türlerini öğrensin, tanısın’. Yani çalışmalarımızın bir noktasında öğrencilerimizin eğitimlerine de katkıda bulunduk. Bu çalışmayla birlikte bahçesini ağaçlandırdığımız okul sayısını 14’e çıkardık. Takip eden günlerde eksik kalan okullarımızda da aynı çalışmaları gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”

 

Park ve Bahçeler Müdürü Nuh Karaca ise ağaçlandırma çalışmalarının 75. yıl İlk Öğretim Okulu dâhil on dört okulda yapıldığını bildirerek, okul bahçelerinde yapılan ağaçlandırma çalışmaları tamamlandığında bahçe alanları müsait olan camilerde de ağaçlandırma çalışması yapmayı planladıklarını söyledi.

 

75. Yıl İlk Öğretim Okulu öğrencileri Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’a yoğun ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ta kendisine yönelik bu ilgiyi yanıtsız bırakmayarak öğrencilerle beraber fidan dikip fotoğraf çektirdi ve öğrencilere şeker dağıttı.

 

Çalışmalar esnasında Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’a 75. Yıl İlk Öğretim Okulu Müdürü Mikail Yıldırım’da eşlik etti. Okul Müdürü Yıldırım okulun eksikleri konusunda öğretmenler ve öğrenci velileriyle birlikte çevre düzenleme çalışmaları için Başkan Polat’tan yardım istedi.