Bayburt Şube Başkanı H.İbrahim Coşkun yaptığı açıklamada, "Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda düzenleyeceğimiz programla Mekke'nin Fethi kutlayacağız. Mekke'nin Fethi programına her yıl teveccüh gösterip kutlamalara katılarak, Mekke'nin Fethi'ni şanına yakışır bir şekilde kutlanmasında bizleri yalnız bırakmayan Bayburtlu hemşerilerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. İnşallah bu yıl da aynı teveccühü gösterip, soğuk havaya aldırmayıp, salonunun dolacağını temenni ediyoruz" dedi.

                   Bu arada bazı şehirlerde belediyelerin de yılbaşı etkinliği yaptığına dikkat çeken Coşkun, "Her yıl dış mihraklar bunun için ciddi çalışmalar yapmaktadır. Hatta kimi belediyeler sanki Müslümanların bayramıymış gibi tarihi kökenini iyice araştırmadan cadde ve sokakları bu amaç doğrultusunda süslemektedir. Oysa biz Müslümanların bu tarihte insanlığın en önemli tarihi yıldönümü olan Mekke’nin fethinin seneyi devriyesini idrak ediyoruz. Bu günde Türkiye’mizin 81 ilinin birçok belde ve ilçeleri dâhil olmak üzere binlerce merkezde Mekke’nin Fethi programları düzenlenmektedir.” şeklinde konuştu.

               Şiirler, İlahiler ve Sinevizyon gösterilerinin yer alacağı ve Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevzat Aydın’ın konuşmacı olacak katılacağı Mekke'nin Fethi Programına bütün Bayburtlu hemşerilerimizin davetli olduğu belirtildi.