Proje Koordinatörü Mutlu ADAK yaptığı konuşmada: “İçinde bulunduğumuz yüzyıl içinde ülkemizin ve dünyamızın gidişatı, politik hayatın belirsizlikleri, teknolojik değişikliklerin değişime uğrattığı yaşam tarzı, alışkanlıklar ve kuşaklararası çatışma, zor, rekabetçi, aşırı çalışmaya dayalı iş yaşamı gibi nedenler, çağımızın hastalığı olarak görülen öfke ve stresin insanları tehdit eden bir büyük tehlike olarak belirmesine yol açmaktadır.

Çalışanlar arasında sağlıklı ilişkilerin kurulabilmesi, hizmet kalitesinin yükseltilebilmesi, daha verimli çalışma ortamlarının oluşturulabilmesi, karmaşık örgüt yapılarında stresin bireysel ve örgütsel nedenlerinin tanınmasına, anlaşılmasına ve giderilmesine bağlıdır.

Bu nedenle bir proje teklifi hazırladık ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansına sunduk ve kabul edildi.

Projemizle istenen Kurumsal Genel Amaç:

Personelimizin kendini tanıyıp yeteneklerini ve mesleki yeterliliklerini geliştirmektir.

Bireysel Açıdan Öğrenci ve Personelimiz için hedeflenen Özel Amaçlarımız ise

Personelimizin ve öğrencilerimizin, bedensel, zihinsel ve ruhsal özellikleriyle birlikte, kendini tanıyıp kendini geliştirme ilkelerini öğrenerek kişisel gelişimini başlatabilmek,

Öfke ve Stres kavramlarını tanıyıp, bu durumlarla baş edebilmelerine yardımcı olmak,

Mesleki yeterliliklerini ve iş ortamlarındaki başarılarını geliştirebilmektir.

Personelimizin ve öğrencilerimizin kişisel gelişimi ve ruh sağlığı kurumumuz için çok önemlidir. Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu, Bayburt Merkezde, kurum personeline ve öğrencilerine Öfke - Stres Kontrolü ve Başa Çıkma Yolları ( 1 Hafta-5 gün) ve Kişisel Gelişim (1 Hafta- 5 gün) kursu düzenlenmesi projemizde öngörülmüştür.

KUDAKA Tarafından finanse edilen bu teknik destek faaliyetimiz bugün değerli eğitimci ZİYA BARAN  ile başlayacaktır.

Eğitimcimiz Ziya BARAN, Uluslararası NLP Trainer sertifikasına sahip olup halen kurumsal ve kişisel gelişim üzerine, Bilgivizyon şirketinde çalışmalarına devam etmektedir. Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinde şirketlere, okullara, kurumlara yönelik yaklaşık 1500’ün üstünde seminerler vermiş 1 milyona yakın kişiye ulaşmıştır.”

Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tahsin DEMİR ise seminerden sonra Ziya BARAN’a teşekkür ederek çeşitli hediyeler takdim etti Tahsin DEMİR bir konuşma yaparak bu eğitimlerin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti: “Sayın Hocamız Ziya BARAN’a değerli konuşmalarından ve bizleri aydınlatarak personelimize ve öğrencilerimize sağladıkları desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

Kurumsal olarak en büyük sıkıntılarımızın başında personelimizin yaşadığı öfke ve stresin kontrol altına alınamaması ve iş yerini etkilemesi; çalışanların iş ve ailelerinde önemli sorunlara yol açması gelmektedir.

Kurumlarda yaşanan stres çalışanı etkilediği gibi kurum verimliliğini de etkilemektedir.

Bu nedenle kişisel gelişimi ve stres – öfke ikilisinin etkilerini en aza indirmeye yönelik eğitimlerimiz bu şekilde başladı, bu proje ile

·         20 saatlik Öfke ve Stres Kontrolü ve Baş etme Yolları Kursu düzenlenecek;

·         20 saatlik Kişisel Gelişim Semineri düzenlenecek

·         Eğitim alan öğrenci ve personelimizin ruhsal açıdan daha sağlıklı ve güçlü olmaları sağlanacak ve son olarak

·         Personelimizin iş verimliliği arttırılacaktır.”