Hilal Düğün Salanu’nda düzenenlen programa Memur-Sen İl Başkanı Fikret Özbey, AGD Bayburt Şube Başkanı H. İbrahim Coşkun, Bayburt Üniversitesi İDKAB Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Şen, Öğder Bayburt Şube Başkanı M. Fatih Uluca, Saadet Partisi İl Başkanı Osman Temur, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Abdulmecit Pekmezci, BAYBEL Müdürü Hatem Serkan Taner, Bayburt Belediyesi Özel Kalem Müdürü Benal Akburak,  öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

YARDIMLARIN EN GÜZELİ HAKKI ÜSTÜN TUTAN BİR MEDENİYETİ İNŞA ETME GAYRETİDİR’’

İftar öncesi düzenlen program 7 yaşındaki Bedirhan Akburak’ın Kur’an tilavetiyle başladı.

AGD Bayburt Şube Başkanı H. İbrahim Coşkun yaptığı açılış konuşmasında, “Önceliği ahlak ve maneviyat olan AGD’miz milli ve ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu istikametle yapmış olduğumuz faaliyetlerden biri de bugün aynı zamanda mezuniyet törenini gerçekleştirdiğimiz yaz etkinliğidir. Gençlerimizi, çocuklarımızı islami bir bilinçle yetiştirmeye gayret ediyoruz. Yardımların en güzeli hakkı üstün tutan bir medeniyeti inşa etme gayretidir. Dünyadaki asli görevlerini ihmal etmeden donanım sahibi öncü bir nesil olmalarını hedefliyoruz.” dedi.

 

RAMAZAN ÖZEL EĞLENCE PROGRAMLARI ORUCUN RUHU İLE ÖRTÜŞMÜYOR

Daha sonra Yaz-Et Koordinatörü Adil Kacır ise AGD Bayburt Şubesinin Ramazan ayı süresince iftar ve sahur programlarında mensuplarıyla buluşmaya devem ettiğini belirterek, yaptığı konuşmada merhametin ve paylaşmanın önemini vurguladı ve İslam coğrafyasının yeniden birliğinin tesis edilmesi gerektiğine değindi.

Ramazan’ın günahlardan arınma ve Allah’tan daha çok sakınma ayı olduğunu ifade eden Kacır, Kuran-ı Kerim’in bir merasim kitabı olmadığını, bireysel ve toplumsal hayatın her alanını kuşatan vazgeçilmez bir rehber olduğunu vurguladı.

Çeşitli STK’ların düzenlediği sazlı sözlü, kadınlı erkekli Ramazan özel eğlence programlarının orucun ruhu ile örtüşmediğini dile getiren Kacır,  oruç tutmanın merhameti, kardeşliği, paylaşmayı, cömertliği, adaleti, sevgiyi, cesareti, diğergâmlığı kuşanmak olduğunu belirtti.

İftar sofralarının, sahur sofralarının gösterişten uzak olması gerektiğine değinen Kacır, “Akrabalarımızı, komşularımızı, şehrin zayıf bırakılmışlarını ve öğrencilerimizi bu sofralarda ağırlayacağız. Ramazan dolayısı ile aklımıza gelen yoksun ve yoksulların yılın diğer on bir ayıda yoksun ve yoksul olduklarını unutmayacağız. Yardımlarımızı elbette ulaştıracağız ama en güzel yardımın hakkı üstün tutan bir anlayışın yeryüzünde tesisi için mücadele ederek yapılacak yardım olduğunu unutmayacağız” şeklinde konuştu.

2013 yaz etkinliklerinde toplam 70 öğrenciye eğitim ve öğretim faaliyeti icra ettiklerini belirten Adil Kacır, çalışmalarının kitap okuma gruplarıyla artarak devam edeceğini hatırlattı.

Konuşmaların ardından Anadolu Gençlik Derneği Yaz Etkinliklerine katılan öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

Programda ayrıca tayinlerinin çıkması nedeniyle Bayburt’tan ayrılacak olan Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şentürk ve Öğder Üyesi Harun Albayrak ile AGD’nin idari kadrosunda uzun süre görev yapan Erdoğan Tekdemir’e plaket verildi.