Bayburt Üniversitesinin kuruluş yıllarında Rektör Yardımcılığı görevinin yanı sıra Mühendislik Fakültesi'nin dekanlığını da yürüten Prof. Çomaklı, misyonunun, eğitim ve öğretimde çağdaş dünyanın nesnel ölçütlerini Avrupa Birliği Yüksek Öğrenim yaklaşımları düzeyinde yetiştirmeyi hedefleyen, bilim ve teknolojinin gerektirdiği bilgilerle donanmış bir üniversite kurarak uluslararası yarış içinde başarılar kazanmak olduğunu ifade etti.

Çomaklı, şunları kaydetti: "Erzurum benim için ne ise Bayburt da aynıdır. Akrabalık bağlarımızın olduğu ve dedelerimin belli bir süre Başçimağıl köyünde yaşadıkları Çomoğlular olarak yerleşim yerlerinin mevcut olduğu şehrin yabancısı değilim. Hedefim, İnsani değerleri tüm mevki ve makamların üstünde tutarak, bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyetler içerisinde evrensel başarıla ulaşmış bir üniversite rektörü olmaktır."

Rektörlük Seçimi için YÖK tarafından Bayburt Üniversitesi'ne 24 ile 26 Şubat 2013 tarihleri içerisinde bir gün belirleyerek Rektörlük seçimi gerçekleşeceğini belirten Prof. Çomaklı, diğer adaylara başarılar diledi.

Kaynak:İha