Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak konferans salonunda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak YÖK Başkan Danışmanı ve SETA Eğitim Direktörü Yrd. DoçDr. Bekir Gür katıldı. Bayburt Üniversitesi Düşünce Akademisi Kulübü tarafından organize edilen konferansa, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İlahiyat Fakültesi Dekanı NasrullahHacımüftüoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Aras Ünsal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Gür,YÖK  ve üniversiteler arasındaki ilişkilere değinerek şunları dile getirdi;“Üniversiteler eskiden taleplere cevap veremiyordu YÖK kurulduktan sonra bu yapı tamamen değişti. YÖK  kurulduktan sonra üniversite kontenjanları artmış, yayın sayıları, hoca sayıları ve üniversite sayıları artmış aynı zaman da kalite de artmıştır.  Genel itibari ile baktığımız zaman nicel veriler açısından sürekli iyiye giden bir yapı vardır”.

YÖK’ün çalışmalarına da değinen Gür sözlerine şöyle devam etti: “YÖK sürekli olarak kendini yeniliyor, bununla ilgili önemli adımlar atılıyor; örneğin ilk defa bir YÖK Başkanı akademisyenlerin özgürlükleri konusunda bir bildiri yayınladı. Üniversitelerde özgürlük çok önemlidir. Öğretim üyelerine ve öğrencilere yönelik bir kısıtlama varsa bunları ortadan kaldırmak üniversitelerin görevidir. YÖK ilerleyen zamanlarda da toplumun istekleri doğrultusunda reformlarına devam edecektir. Toplumun isteklerine yönelik daha esnek ve çoğulcu çözümler sunulmalıdır”.

Bayburt Üniversitesine konuk olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Gür emeği geçen herkese teşekkür etti. Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal’da katılımlarından dolayı Gür’e teşekkür ederek plaket takdim etti.