Paneli Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Akbulut, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bener Güngör, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci takip etti.

İlk olarak söz alan Öğr. Gör. Mehmet Kapusızoğlu KPSS, A grubu kadrolar, kariyer meslekler hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin öncelikle hedeflerini iyi belirlemelerini hatırlatan Kapusızoğlu; “Hocalar size sadece belirli noktaları gösterir gerisi tamamen sizin çabanızdır. Hedef belirleyip ona göre bir çalışma stratejisi geliştirmeniz gerekmektedir” diye konuştu.  

İkinci olarak söz alan Vali Yardımcısı Karaca; Kaymakamlık mesleğinden bahsetti. Zorlu bir süreç olduğunu ifade eden Karaca, mesleğin gerektirdiği şartlara değindi. Karaca sözlerini şöyle sürdürdü; “Toplumun her alanını kapsayan, yönlendiren bir meslek. İnsanlar size kolayca ulaşabiliyor. Hayatta en önemli şeylerden biri bakış açısıdır. Neye ne şekilde baktığınız çok önemli. Bakış açınız sağlıklı olmalı. “

Son olarak konuşan Arş. Gör. Ömer Faruk Gültekin ise; akademisyenlik mesleğinden söz etti. Öğrencilere akademisyen olmanın şartlarını anlatan Gültekin, bu mesleği düşünenler için tavsiyelerde bulundu.

Panel, katılımcılara teşekkür plaketinin verilmesinin ardından son buldu.