Proje koordinatörü Abdulcelil KAHVECİ tarafından yapılan bilgilendirme sunumunda proje hakkında şu bilgilere yer verildi.

Sodesle Başarıya Koşuyoruz Projesi kapsamında ortaokul 7. ve 8. sınıf öğrencilerine ortaöğretim kurumlarına hazırlık, lise 12. sınıf öğrencilerine ise üniversite sınavlarına (YGS-LYS) Hazırlık kursları düzenlenmektedir.

Projede  Proje Yürütücüsü  olarak  Seydi DOĞAN (İl Milli Eğitim Müdürü),  Proje Koordinatörü: olarak Abdulcelil KAHVECİ (Şube Müdürü) Proje Danışmanı olarak Halim YILDIZ (Müdür Yardımcısı) Proje Asistanı olarak  Muhammet YATKIN görev yapmaktadır. Proje kapsamında toplam 70 eğitim personeli görev yapmaktadır

            Ortaokul 7. ve 8. sınıfa devam 575 öğrenciye il merkezinde oluşturulan 5 kurs merkeziyle Aydıntepe ve Demirözü ilçelerinde oluşturulan birer kurs merkezinde 8 ay süresince Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türkçe, İngilizce derslerinden sınavlara hazırlık kursları düzenlenerek, öğrencilerin ve ilin başarı oranı artırılmış olacaktır.

            Proje kapsamında oluşturulan etüt merkezinde öğrencilere hafta sonları kurslar düzenlenmekte, hafta içi ise 4 gün etüt programları uygulanmaktadır.

            İlçe, belde ve köylerimizden toplam 115 öğrencimiz, proje imkânlarıyla sağlanan araçlarla kurs merkezlerine taşınarak kurslardan istifade edeceklerdir.

Öğrencilere sınavlara hazırlık kitap setleri, soru bankaları, yaprak testler ücretsiz olarak verilecek, kurslar süresince uygulanacak deneme sınavlarında başarılı olan öğrenciler ödüllendirilecektir.

            Proje faaliyetleri arasında 7. ve 8. sınıf öğrencilerine Ortaöğretime Geçiş Sistemi, başarı motivasyonu, velilere Başarıda Ailenin Rolü konularında uzman kişilerce düzenlenecek konferans organizasyonları yer almaktadır.

Ortaöğretim kurumlarına hazırlık kursları; Hayırseverler İmam Hatip Ortaokulu, Yüzbaşı Şehit Agah Ortaokulu, Bahir Necati Sorguç YBO, Mahmut Kemal Yanbeğ Ortaokulu, Etüt Merkezi, Aydıntepe Şehit Erdal Eraslan Ortaokulu ve Demirözü İmam Hatip Ortaokulunda belirlenen program doğrultusunda 28.09.2013 tarihi itibariyle Milli Eğitim Müdürümüz SeydiDOĞAN’ın da katıldığı törenle başlamış bulunmaktadır.

Ortaöğretim 12. sınıfa devam eden 100 öğrencimizin istifade ettiği üniversite sınavlarına (YGS-LYS) Hazırlık kursları 21.09.2013 tarihinde Korkut Ata Anadolu Lisesinde başlamış olup, öğrencilere ÖSYM tarafından uygulanacak olan YGS ve LYS müfredatı doğrultusunda eğitimler verilmektedir.

Sunumun ikinci bölümünde 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında uygulanan Ücretsiz SBS ve Bursluluk Sınavı Hazırlık Kursu Projesinin değerlendirilmesi yapıldı.  Proje kapsamında düzenlenen kurslara katılan öğrencilerimizden 2013 SBS yerleştirme sonuçlarına göre

Fen Lisesi : 21 Öğrenci
Sosyal Bilimler Lisesi: 1 Öğrenci 
Öğretmen Lisesi: 48 Öğrenci
Bayburt Anadolu Lisesi: 57 Öğrenci
Sağlık Meslek Lisesi: 34 Öğrenci
Korkut Ata Anadolu Lisesi: 96 Öğrenci
Şehit Sebahattin Bozo Anadolu Lisesi: 42 öğrenci Anadolu İmam Hatip Lisesi: 76 öğrenci 
Anadolu Meslek Liseleri: 30 Öğrenci
Diğer Anadolu Liseleri: 10 olmak üzere  toplam 415 öğrencimiz ortaöğretim kurumlarına yerleşmiştir.

Programın son bölümünde 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında uygulanan Ücretsiz SBS ve Bursluluk Sınavı Hazırlık Kursu Projesinde görev alan kurs yöneticileri ve öğretmenlere teşekkür belgeleri Bayburt Valisi Sayın Mükerrem ÜNLÜER, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Seydi DOĞAN tarafından takdim edildi.

2012-2013 Eğitim öğretim yılında uygulanan proje kapsamında düzenlenen kurslara katılarak 2013 SBS ile  Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavlarında başarılı olan öğrencilerimize ödülleri  Bayburt Valisi Sayın Mükerrem ÜNLÜER, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Seydi DOĞAN tarafından takdim edildi.

   2013 SBS’DE DERECEYE GİREN İLK 3 ÖĞRENCİMİZ

 1. Burcu ÖZTÜRK (SANCAKTEPE ORTAOKULU) BAYBURT FEN LİSESİ (2.SIRA)

2.Fahrettin Buğra KILIÇ (ŞEHİT RECEP EŞİYOK ORTAOKULU)  BAYBURT FEN LİSESİ (4.SIRA)

3. Furkan ALTİN   (DEMİRÖZÜ 75. YIL YBO)   Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal BilimlerLisesi (72. Sıra)

2013 PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVINDA

DERECEYE GİREN7. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ

 

1. Semanur YAKUT (TOKİ ŞAİR CELALİ ORTAOKULU)456,302

2. Merve ASLANER (ŞEHİT ERDAL ERASLAN ORTAOKULU) 443,673 Puan

 3. Merve Nur AKBAŞ  (MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU 435,496 Puan