İlk olarak Türk Eğitim Sen Bayburt şubesini ziyaret eden Coşkun, şube başkanı Volkan Güneş’in sendika olarak yaşadıkları problemleri ve şikayetlerini dinledi. Başkan Güneş;  “Dışardan eğitim seminerleri vermek için getirdiğimiz şahısların toplantılarına  çok rağbet olmuyor. İnsanlar sosyal faaliyetlere katılma konusunda çekingen davranıyor. Bayburt’ta hayat şartları da insanları bu konuda etkiliyor olabilir” dedi. Sözlerine öğrencilerin sıkıntılarıyla devam eden Güneş; öğrencilerle birlikte ev aradıklarını,  Elimizden geldiğince problemlerini çözmeye gayret gösterdiklerini dile getirdi.  Kiraların pahalı olmasından dolayı öğrencilerin ve dışardan gelen insanların çok zorluk çektiğini dile getiren Güneş, bu problemlerin zamanla aşılmasını temenni ettiğini sözlerine ekledi.  Yaptıkları sosyal çalışmalara da değinen Güneş; üç defa tiyatro gösterisi sergilediklerini, şiir dinletisi tertip ettiklerini, sosyal anlamda hizmetler yapmayı amaçladıklarını, bu konuda farkındalık yaratmaya çabaladıklarını ifade etti. Bu konuda halkın da desteğini beklediklerini, bu tür sosyal etkinliklere daha fazla katılım beklediklerini sözlerine ekledi.

Türk Eğitim Sen’in ardından KESK’i ziyaret eden Coşkun şube başkanı Necip Erel’den sendika faaliyetleri hakkında bilgi aldı.  Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Eğitim Sen Bayburt şube başkanı Necip Erel; faaliyetlerini merkezden gelen talimatlara uygun olarak gerçekleştirdiğini belirtti. “Herhangi bir eylem varsa onu organize ediyoruz. Bilgilendirmek açısından broşür dağıtıyoruz.” dedi. Üye sayısının 47 olduğunu belirten başkan Erel;  bunların çoğunun öğretmen ve memur olduklarını dile getirdi. Bayburt’ta KESK’ e çok fazla rağbet olmadığını dile getiren başkan; buna rağmen insanlarla iletişimlerinin çok iyi olduğuna değindi. Bayburt’ta sendikalar arası da herhangi bir problemin yaşanmadığını aksine birbirleriyle iyi iletişim içerisinde olduklarını belirtti.

Son olarak Memur Sen ve Eğitim Bir Sen şube başkanını ziyaret eden Rektör Coşkun bilgi alışverişinde bulundu. Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Bayburt şube başkanı Fikret Özbey; eğitim ve öğretim kalitesine değindi.  Özbey bu konuda ilkokullara çok görevler düştüğünü belirtti. Eğitimin asıl orda başladığını ve kaliteli eğitim sürecinden geçen öğrencilerin eğitim hayatlarında başarılı olduklarını dile getirdi. Bayburt bünyesinde yaptıkları sosyal faaliyetlere de değinen Özbey; bilgilendirici seminerler verdiklerini, hayat boyu öğrenme projesini hayata geçirdiklerini ifade etti. 670 üye sayısına ulaştıklarını belirten Özbey; Bayburt’un sosyal dokusunun kendilerine uygun olduğunu, olaya ideolojik açıdan bakmadıklarını ve tüm halka açık olduklarını dile getirdi. Eğitime çok değer verdiklerini, bu anlamda farkındalık yaratmaya çalıştıklarını, bilinçli bir toplum yapısı oluşturma konusunda çalışmalar sürdürdüklerini belirten Özbey; severek öğrenmeyi öğrencilere öğretmek gerektiğini ifade ederek, eğitimin süreç meselesi olduğunu ve 80 yaşına kadar eğitime muhtaç olduklarını sözlerine ekledi. Eğitim Bir Sen olarak dergi çıkardıklarını belirten Özbey; bu şekilde de insanlara daha ulaşılabilir olmayı amaçladıklarını belirtti. Memur Sen ve Eğitim Bir Sen üyelerinin her türlü problemleriyle yakından ilgilendiklerini, bir anlamda kamu da çalışanların avukatlığını yaptıklarını ve problemlerini gerekli mercilere bildirdiklerini söyledi.  Fikret Özbey’in ardından Eğitim konusunda görüşlerini bildiren Prof. Dr. Selçuk Coşkun; eğitim konusunda özveride bulunduklarını, ülke olarak da eğitim konusunda imkanların elverdiği doğrultuda çalışmalar yapıldığını belirtti.  Üniversitelerin sadece fen bilimleri alanında değil, sosyal bilimler alanların da önemli çalışmalar yürüttüğünü ve araştırma konularının çok çeşitli olduğunu dile getirdi. Bu durumun üniversitelere eğitim anlamında zenginlik ve kalite kattığını belirten Coşkun; Üniversitelerde yapılan çalışmaların sadece fayda amacı gütmediğini sonunda herhangi bir fayda elde edilmese bile yine de araştırmanın sürdürüldüğünü böylece bilim yuvası olan üniversitelerin geliştiğini ve ilerlediğini ifade etti. Eğitimin bir bütün olduğunu okul öncesinden başlayıp üniversite bitene kadar sistemli bir şekilde devam etmesinin önemine değinen Coşkun; kaliteli eğitim için alt yapıyı sağlam temellere oturtmak gerektiğini bunun akabinde başarının kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.

Görüşmelerin ardından sendikaların Bayburt şube başkanları, Rektör Coşkun’un ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduklarını dile getirdi. Memur Sen ve Eğitim Bir Sen başkanı Fikret Özbey memnuniyetini dile getirmesinin ardından Rektör Coşkun ve basın mensuplarına dergi ve kitap hediye etti.