Sergiyle ilgili açıklama yapan Kurs Eğitmeni Ressam Harun AKDAĞ, sergi için açık alanı tercih ettik çünkü daha çok kişiyle paylaşma imkânımız oldu. Rabia Kadıoğlu parkı bu tür etkinlikler için ideal insanlarımız Çoruh’un kenarında akşam serininde yürürken aynı zamanda bir nebzede olsun sanatsal bir ortamı paylaşma imkânı buldular ve çok olumlu tepkiler aldık.

          Sanat yediden yetmişe herkesi etkileyerek bireylerin ve toplumların değişmesinde büyük rol oynar. Sanat bağımlılığı reddederek kendi evrensel alanı içinde adalet ve barış taraftarı olmuş, karanlığı değil aydınlığı seçmiş, çirkinliği değil güzeli benimsemiş, acıyı değil mutluluğu seçmiştir. Unutulmamalıdır ki, bir toplumun ilerlemesinde en önemli etkenlerden biri bilim, kültür, felsefe, yaşam standartları ve sanat arasındaki etkileşimdir. Sanatta evrenselliği hedeflemek; Sanatı yorumlamak, özümleyebilmek, anlamak yani sanatla iç içe olmakla mümkündür.

           Resim kursuna katılan arkadaşlarımızın 6 aylık bir eğitim sonucu oluşturdukları çalışmaları değerli sanatseverlerle buluşturma imkânı sağlayan Bayburt Gençlik Merkezi Müdürü ve çalışanlarına ayrıca sergiye canlı müzikleriyle renk katarak bizi yalnız bırakmayan Gençlik merkezi Gitar grubuna çok teşekkür ederim.  Bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini düşünüyorum. Sanat dolu günler dilerim.”