Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen EDES ( Engelliler Destek) Programı kapsamında Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Sakatlar Derneği Bayburt Şubesi ortaklığı ile yürütülen “ Trafikte Bilgili Ol, Dikkatli Ol” Projesi kapsamında 5 Mayıs 2014 tarihinde Trafik Haftası ile ilgili Sayın Valimizin katılımı ile bir sergi açıldı, aynı gün Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) tarafından ilimize gönderilen Trafik Eğitim Tırı eğitimlere başladı ve  Trafikle ilgili boyama kitapları ve bilgilendirici kitaplar dağıtıldı.

06 Mayıs Salı günü PMYO öğrencilere Bizi Bilen Biliyor Tiyatro Grubu tarafından Trafik Cezası konulu tiyatro oyunu sergilendi. Personel ve öğrenciler keyifle tiyatro izlerken Trafik Kurallarına uymanın ne kadar önemli olduğunu sahnelenen oyun ile kavradılar.

07 Mayıs Çarşamba günü PMYO Müdür Yardımcısı Hasan KAHRAMAN ve Proje Koordinatörü Mutlu ADAK tarafından Bayburt Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İhsan ÇUBUKÇU’nun katılımıyla Meslek Yüksek Okulu öğretim elemanlarına ve öğrencilerine kısa bilgilendirme semineri gerçekleştirildi. Seminer sonrası bilgilendirici kitap ve broşürler öğrencilere dağıtıldı.

Trafik kazalarına bağlı ilimizde engelliliği ve ölüm oranlarını düşürmek; halkımızda trafik kuralları konusunda bilinç düzeyini yükseltmeyi hedefleyen bu proje kapsamında billboardlarla halkımızda farkındalık oluşturulmaya çalışırken halkımıza 09 Mayıs Cuma günü Yeni Camii önünde bilgilendirici broşür dağıtımı gerçekleştirildi.

09 Mayıs Cuma günü ayrıca Bayburt Üniversitesi öğrencilerine ve öğretim elemanlarına saat 14:00’da Gökhan BUDAK  Konferans salonunda bilgilendirme yapılarak kitap ve broşürler dağıtıldı.