Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen panelde,  Modaretörlüğünü İl Planlama Müdürü Mete Emir’in yaptığı panele panelist olarak Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefi Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Özden, Bayburt PMYO ÖDES Proje Koordinatörü Mutlu Adak katıldı.

        Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Tahsin Demir ve Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ın açılış konuşmasından sonra panele geçildi.

           Panele Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Tahsin Demir, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Aydıntepe Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, kamu kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

             Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, engelliler konusunda Türkiye’de bilmediklerini bildiğini sananların olduğunu belirterek, “ 8,5 milyonluk engelli vatandaşımızın hayatını idame ettirmesi çok zor koşullar altında gerçekleşiyor. Bu iktidar döneminde çıkarılan kanunlar ve belediyelerin aldığı kararlar sonucunda yapmış olduğu bize sağlanan kolaylıklar bir nebze olsun bizim hayatımızı kolaylaştırmayı sağlamıştır” dedi.

             Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefi Bilimler Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Özden ise birlikte yaşamanın en önemli özelliği mutsuzluk ve huzursuzluğu ortadan kaldırmak olduğunu ifade ederek, “ Bu nedenle bu mutsuzluğu ortadan kaldırmak için onlar gibi düşünmeli onları gibi yaşamanın zorluğunu empati yaparak kendi içimizde hissetmeliyiz.”diye konuştu.

              Bayburt PMYO ÖDES Proje Koordinatörü Mutlu Adak ise Bayburt’ta Engellilerin Ulaşılabilirlik Sorunları hakkında bilgi verdi.

Panel sonunda moderatöre ve panelistlere katılımlarından dolayı plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

         Türkiye Beyazay Derneği Bayburt şubesinin “ Engelli Bayanlar Dayanışma Merkezi” projesi kapsamında hazırlanan Engelli Bayanlar Dayanışma Merkezi’nin açılışı gerçekleşti.

              Açılışa Bayburt Vali Vekili Ali Gökay, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Tahsin Demir, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Aydıntepe Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yumak Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, kamu kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.