Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen yarışmayı, Milli Eğitim Müdür Vekili M.Fatih Uluca, Şube Müdürleri  Hüsnü Yağmur, Ernail Adıgüzel, Azmi Koçoğlu, Murat Öksüzer, Hayri Kocabey, Efkan Yazıcıoğlu, Celil Kahveci, Demirözü Müftüsü Aşur Akyol, okul müdürleri, öğrenci velileri ve vatandaşlar izledi.

Açılış konuşmasında konuşan Milli Eğitim Müdür Vekili M.Fatih Uluca duygularını şöyle ifade etti: ‘burada olmaktan, bu Kuran coşkusunu yaşamaktan çok haz aldım.   salonda heyecanlı, coşkulu bir katılım olduğunu belirterek, böyle bir yarışmanın sevindirici olduğunu ve yarışmanın geleneksel hale geleceğini ifade etti.’

Daha sonra söz alan Milli Eğitim Şube Müdürü Hüsnü Yağmur, Kur’an-ı Kerim’in her zaman her yerde fazlasıyla gönüllere girdiğini ve okunduğunu belirterek önümüzdeki yıl bu gibi  yarışmanın stadyumda yapılacağı sözünü verdi. Yağmur ayrıca, yarışmaya katılan 24 öğrencimize, Türkoil petrol ve Yeni As Bayburt Seyahat sahibi Kurban Yazoğlu Beyefendinin hediye ettiği 24 bisikletin verileceği,birinci,ikinci ve üçüncü dereceye giren öğrencilerimize ise, Kutlu Doğum haftasında sırasıyla birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın verileceğini belirtti.

    Toplam 24 okuldan 24 öğrenci katıldınin katıldığı yarışmada, Jüri Başkanlığını Milli Eğitim Şube Müdürü  Hayri Kocabey, jüri üyeliklerini ise Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Abdurrahman Okuyan, Teknik ve Endüsri Meslek Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Erhan Kocabey, Anadolu İmam Hatip Okulu Meslek Dersleri Öğretmeni Boran Çayır, Anadolu İmam Hatip Okulu Meslek Dersleri Öğretmeni Sadettin Narman, Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Koordinatörü, Anadolu İmam Hatip Okulu Meslek Dersleri Öğretmeni Adem Durulmuş yaptı.

Yarışmada öğrencilerin minik yürekleri ile okuduğu ayetler katılımcıları mest etti ve katılımcıların büyük takdirini kazandı.Yarışmada Aydıntepe İmam-Hatip Ortaokulu’ndan 500 puanla Feyza Nişancı birinci, Anadolu İmam Hatip Ortaokulu’ndan 492 puanla Mustafa Fatih Dağ ikinci, Demirözü İmam Hatip Ortaokulu’ndan Enes Fikri Yılmaz ise 485 puanla üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere hediyeleri Milli Eğitim Müdür Vekili Fatih Uluca ve Milli Eğitim şube müdürleri tarafından verildi.