Bayburt’ta bu yıl 19'uncusu düzenlenen Uluslararası Dede Korkut Kültür Sanat Şöleni  kapsamında İlimize gelen Makedonya öğrencileri Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Seydi DOĞAN’ı ziyaret ettiler.

Milli Eğitim Müdürlüğümüzü  ziyaret eden Makedonya ekibini Milli Eğitim Müdürümüz Seydi DOĞAN, Milli Eğitim Şube Müdürleri Efkan YAZICIOĞLU ve  Abdulcelil KAHVECi karşıladılar.

Milli Eğitim Müdürü Sayın Seydi DOĞAN, Makedonya Ekibine hoş geldiniz dileklerini sunarak sözlerine şöyle sürdürdü: “Dede Korkut Şenlikleri dolayısıyla  ilimize gelen ve şenlikler kapsamında kültürlerini en iyi şekilde  gerek  yöresel giysiler, gerekse folklor ve değişik gösteriler şeklinde yansıtan  ekiplerimize ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Makedonya da  yapılan  Osmanlı Mirası Taş Köprüler gibi, Dede Korkut Şenlikleri de Makedonya-Bayburt arasında gönül köprüleri oluşturmuştur. Makedonya ekibinin gösterilerini de büyük  zevkle izledik.  Beş asır Osmanlı hakimiyetinde yaşamış olan Makedonya’dan öğrencilerimizin de müdürlüğümüze gerçekleştirdikleri ziyaret, bizi ziyadesiyle memnun etmiştir.” Dedi.

 Makedonya Ekibi Başkanı ve Hukuk Bölümü mezunu olan Recep Shaqiri, duygularını  Türkçe dilini mükemmel şekilde kullanarak şöyle ifade etti: “ ilk önce bu şenlikler kapsamında ilinizde bulunmaktan çok memnun kaldık.  Bize karşı göstermiş olduğunuz misafirperverlik, tam Osmanlı torunlarına yakışır biçimdedir. Küçük ama değerleri ile büyük olan ilinize gelmekten ve burada bulunmaktan çok memnunuz.   Makedonya’da şu an binden fazla Türk öğrenci yüksek öğrenim görmektedir. Bununla birlikte Makedonya’da pek çok etnik Türk asırlardır orada yaşamaktadırlar. Her şehirde Osmanlı’dan kalma cami, köprü vb. yapılara rastlamak mümkündür. Bizler sizlerden ayrı, sizlerde bizlerden uzak değilsiniz. İşte bu Dede Korkut Şöleni’de bunun en büyük kanıtıdır. Ben bu şenlikte emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyor, misafirperverliğinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 

Daha sonra günün anısına Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Seydi DOĞAN, Recep   Shaqiri’ye Bayburt Çinisi ve bütün ziyaretçilere İlimizi ve Müdürlüğümüzü tanıtan hediyeler takdim etti.