Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Güldür Güldür” tiyatro oyunuyla seyircinin karşısına çıkan belediye tiyatro ekibi, aynı oyunu bu sefer de lise öğrencileri için oynadı.

 

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde, üç gün devam eden etkinlikte sergiledikleri hünerleriyle öğrencilere keyifli dakikalar geçirten tiyatro ekibi, her zaman olduğu gibi yine onlara kitap dağıtmayı ihmal etmedi.

 

İki Yönü Bir Arada Götürmeye Gayret Ettik

 

Tiyatro gösterisi öncesi öğrencilere bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, “18 senesini insan yetiştirmeye adamış bir insanın belediye başkanı olduktan sonra da o kuvvetten uzaklaşması çok zor ve pek mümkün değil. Onun için iki yönü bir arada götürmeye gayret ettik. Bir taraftan parklar, bahçeler, yollar, kaldırımlar, kentsel dönüşüm, HES, su… Bir taraftan da daha önceki alışkanlığımız olan insanlara eğitim alanında nasıl hizmet edebiliriz düşüncesinin kaygısı içinde olduk” dedi.

 

En İyi Yatırım İnsana Yapılan Yatırımdır

 

Eğitim için kendilerinden hangi talep olduysa o talebe karşılık verdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Polat, “Spor alanında bizden ne zaman bir talep olduysa karşılık verdik. Kültürel manada bizden kim ne istediyse gücümüz ölçüsünde istediklerini yerine getirmeye gayret ettik. Sanatsal manada bizden istenilenlere karşılık verdik. Türkiye şampiyonu olan, dünya şampiyonu olan boksörlerimize, bilek güreşçilerimize 120 tane altın dağıttık. Okullarımızın mescitlerini yaptık, bahçelerini yaptık, ağaçlandırılmasını yaptık, banklar gönderdik. Gönül ister ki, şu ana kadar yaptıklarımızın çok daha fazlasını yapabilseydik. Ama biz inanıyoruz ki, insanın ihmal edilmemesi lazım. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. Öğretmenleriniz sizlere mutlaka söylemiştir; eğer bir seneyi düşünüyorsanız tohum atın, eğer on seneyi düşünüyorsanız fidan dikin, yüz sene sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştirin. Çünkü en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır” diye konuştu.

 

Mehmet Akif’i Okumadan Eğitiminiz Tam Olmaz

 

“Yaygın eğitimin görsel sanatlar bazındaki en önemli versiyonu olan tiyatroyu bu güne kadar çok kullandık” ifadelerini kullanan Belediye Başkanı Polat, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 

 “Ben öncelikle burada sizler adına Tonton Bülent’e (Erdaş) teşekkür ediyorum. Çok yoğun bir emek sarf ettiler. İstedik ki, sizlere birer tane de kitap dağıtalım. Kitaplarınızın arasında özel bir hediye var. Bu hediye Necip Fazıl Kısakürek’ in gençliğe                                                                        hitabesi. Hepinizin okumasını tavsiye ediyorum. Necip Fazıl’ı bilmeden gelişiminiz tam olmaz, Mehmet Akif’i okumadan eğitiminiz tam olmaz. Bu ülkede neler yaşanmış, neler yaşanmamış bunlara hâkim olamazsınız. Ne kadar istekli olursanız bu milleti sizlere o kadar rahat teslim edebiliriz ve gözlerimiz o kadar az geride kalır diye düşünüyorum. Sizleri yetiştiren öğretmenlere saygılar sunuyorum. Bayburt’un geleceğinin, bu ülkenin geleceğinin bu günden daha güzel olacağına sonuna kadar inanıyorum.”