Gökhan Budak Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve Bayburt Milli Eğitim İl Müdürü Seydi Doğan’ın yanı sıra projeye müdahil olan Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri, öğretim elemanları ile öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

             Törende konuşan Rektör Coşkun, üniversitelerin ana hedeflerinin araştırma, geliştirme, aynı zamanda sosyal katkı olduğunu belirterek, “Öğrenciler üniversiteyi tanısınlar, dokunarak yaşayarak öğrensinler. Öğrencilerimiz, bu proje kapsamında sabun ve kâğıt yapmayı öğrendiler. Bu, hayatlarında önemli bir hatıra olacaktır. Öğretmenlere, öğrencilere, velilere ve projenin yürütücülüğünü yapan Yasemin hanıma teşekkür ediyorum” dedi.

      Projenin öğrenciler için motive edici özellikte olduğunu ifade eden ve “Bu öğrenciler çok güzel yerlere gelecek ve güzel başarılara imza atacaklardır” diyen Milli Eğitim Müdürü Doğan:

         Bayburt’taki 6 ilköğretim okulundan 6 öğretmen ile bu okullardaki başarılı 5’er öğrenciden oluşan toplam 30 öğrencinin katılımıyla 09-15 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen proje süresince öğrenciler; fizik, kimya, biyoloji, matematik ve rehberlik konularında çeşitli etkinliklere katılarak, sabun ve mum yapımından kâğıda dek ilginç deneyler gerçekleştirdi.  Bayburt Üniversitesi’ne ve projeyi gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum.

        Projenin koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yasemin Devecioğlu Kaymakçı, “Çocukların bilime meraklı olması, yaşayarak öğrenmesi, doğaya bu açıdan bakması önemlidir. Projelerimizi her geçen yıl geliştirerek artıracak, çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyerek, Rektör Coşkun ile Milli Eğitim Müdürü Doğan’a ve projede emeği geçenlere teşekkür etti.

           Sabun yapımından kâğıda dek ilginç deneyler gerçekleştiren öğrenciler, belgelerini rektör coşkun ve milli eğitim müdürünün elinden aldı. Öğrenciler, törenin ardından Bayburt’un ünlü Baksı Müzesi’ni gezdi

ÖĞRENCİLER, TÖRENİN ARDINDAN ÜNLÜ BAKSI MÜZESİ’Nİ GEZDİ

Belge töreninin ardından öğrenciler, Bayburt’un ünlü Baksı Müzesi’ni gezdi. İlginç mimarisiyle adeta bir “uzay üssü” nü andıran müze, öğrenciler ve eğitmenlerce ilgiyle gezildi.

Baksı Müzesi gezisine Bayburt’taki 6 okuldan 6 öğretmen ile bu okullardaki başarılı 5’er öğrenciden oluşan toplam 30 öğrenci katıldı.  Müze rehberi, öğrencilere büyük ilgi gösterdikleri müze hakkında bilgi verdi. Müzede sergilenen eserleri dikkatle inceleyen öğrenciler, sergilenen eserlerle bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.