Bayburt Üniversitesi tarafından yürütülen, Bayburt Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen “Engelin Gözü Projesi”  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ÖDES Programı kapsamında finanse edilmektedir. Bu kapsamda Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fuayesinde “Engelin Gözü Projesi” fotoğraf sergisi açıldı.

Mühendislik Fakültesi fuayesindeki serginin açılış kurdelesini Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Saka ve Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mete Emir birlikte kestiler.

Açılışa Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, Bayburt Üniversitesi Genel Sekreteri ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç Dr. Fatih Yalçın, Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Gökhan Önder Karaoğlu, Proje İdari Destek Personeli Murat Türkoğlu ve akademisyenler katıldı.

Bayburt’ta yaşayan engelli vatandaşların toplumla entegrasyonunun geliştirilmesine destek olmak amacıyla gerçekleştirilen proje  kapsamında fotoğrafçılık eğitimi, psiko sosyal destek hizmetleri gibi hizmetler sunulmaktadır.

Projenin önemine dikkat çeken Rektör Coşkun; bu tür projelerin engelleri kaldırmak açısından büyük öneme sahip olduğunu belirterek, bu tarz projelerin artarak devam etmesi gerektiğini belirtti. Sergide sergilenen fotoğrafları tek tek inceleyen Rektör Coşkun çok güzel fotoğraflar olduğunu dile getirdi. Bu projenin yürütücüsü olmaktan dolayı Bayburt Üniversitesi olarak gurur duyduklarını dile getiren Coşkun, emeği geçen herkese teşekkür etti.