Bayburt ta görev almış Dönem valilerinin ve dönem belediye başkanlarının bir araya getirilmesi planlanan programın 1989 – 2014 yılları arasında valilerle birlikte belediye başkanlarının 25 yıllık yol hikâyelerini anlatıyor.
Son 25 yılın objektif bakısı olma özelliği taşıyacak bu etkinliğin günümüz modernleşme sürecine giren bir yolda nelerin değiştiğini. Nereden nereye gelindiğini, kendini sorgulayan ama bir o kadarda yapıcı bir program olma özelliğini taşıyor.
21 Şubat 2015 tarihinde Bayburt ta gerçekleştirilecek olan etkinliğe geçmiş dönem valilerin yanı sıra geçmiş dönem belediye başkanlarının da katılımları konusunda istişarelerin olduğu ve ilerleyen zamanlarda programa katılımları noktasında görüşmelerin devam edildiği biliniyor.
Yerel kültürümüzün tanıtımını üstlenen ve dernek adına çalışmaları üstlenen Sanatçımız Ülkü Koçan projenin genel koordinatörlüğü ve planlayıcısı. Son 25 yıllık süreç içerisinde 11 vali ve 5 belediye başkanının degiştigi Bayburt’ta değişen vali ve belediye başkanlarının öykülerini, hayat hikâyelerini konu alacak olan bu projeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.