Bayburt’un YGS’ deki başarısı birçok kurum ve sivil toplum kuruluşu tarafından takdirle karşılanarak gösterilen başarı için kutlama mesajları yayınlandı.

            24 Mart Pazar günü yapılan YGS sınavında bütün ülkede olduğu gibi Bayburt’ta sınava giren öğrenci velilerinin sınav sonuna kadar heyecanlı bekleyişleri ve dualarını bir anlamda boşa çıkmamış olduğunu kanıtlarcasına önemli bir derece elde eden Bayburt 81 il arasında 20. sırada yerini aldı.

               2013 YGS sonuçlarına göre Ankara, Karabük, Denizli, Aydın, Isparta, Kırşehir, Eskişehir, Antalya, Burdur, Karaman, Kayseri, Niğde, Yalova, Bursa, Balıkesir, İzmir, Uşak, Kırklareli, Konya’nın ardından Bayburt 20 sırada yer aldı.

           MİLLETVEKİLİ BÜNYAMİN ÖZBEK’İN YGS KUTLAMA MESAJI

           İlimizin YGS’ de göstermiş olduğu başarı bizi gururlandırmıştır. Her geçen yıl eğitim seviyemiz üst basamaklara hızla tırmanmaktadır. Başarıda en büyük pay eğitim camiasına aittir. Buradan Milli Eğitim Müdürümüzü ve çalışanlarını, çok değerli öğretmelerimizi, öğrencilerimizi, ailelerini ve dershanelerimizi kutluyorum. Bizim için çok güzel bir gelişme. Hedefimiz ilk sıralarda yer almaktır. Bunu da önümüzde sınavlarda başaracağımıza inancım tamdır.

 Bayburt her konuda önemli potansiyellere sahiptir. Önemli olan başarma kararlılığı göstermektir. Bundan sonrada her alanda başarılarımızla kendimizden söz ettirmeye devama edeceğiz. Öğrencilerimize başarılar dilerim.

       BAYBURT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. SELÇUK COŞKUN'UN MESAJI,

              Bayburt gibi nüfusu az olan bir şehirde YGS sınavlarında 81 il arasından 20. sırada yer almak büyük bir başarının göstergesidir. Temennim ileriki yıllarda ilk 10 lara kadar yükselmektir. Bayburt Üniversitesi Rektörü olarak öncelikle bu öğrencilerimizin üniversite tercihlerinde Bayburt Üniversitemizi tercih etmelerini temenni ediyorum. Türkiye’de YDS sınavlarında ilk 20 ye giren bir ilin üniversite Rektörü olmak beni ayrıca mutlu ettiği gibi, İlimiz açısından övgü duyulacak bir başarı olduğunu vurgulamak isterim.

        Bu düşünceler doğrultusunda başarıda emeği geçen Milli Eğitim camiasına, öğretmenlerimize öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum.

           BAYBURT BELEDİYE BAŞKANI HACI ALİ POLAT’IN MESAJI.

            Bayburt, tarih boyunca birçok medeniyete beşiklik yaptığı gibi bağrında da ilmi ve kalemi ile hem bulunduğu çağı hem de geleceği aydınlatan nice ilim adamları yetiştirmiştir vurgusunu yapan Başkan Polat mesajında şunları kaydetti:

          "Öğrencilerimizin elde ettiği başarı Bayburtluların ilim ve irfana verdikleri önemin göstergesidir. Şimdiye kadar yapılan sınavlarda elde ettikleri başarılarla bizleri onurlandıran öğrencilerimiz, güvenimizi ve beklentilerimizi yine boşa çıkarmadılar. Bir kere daha onlarla gurur duyduk.

          Sevgili öğrencilerimiz, 2013 YGS’ de Bayburt’un ülkemiz genelinde en başarılı iller arasında üst sıralarda yer almasını sağlamışlardır. Bu onuru ve mutluluğu bizlere yaşatan öğrencilerimizi en kalbi duygularımla tebrik ediyor, öğrencilerimizi yetiştiren, onlara destek ve emek veren öğretmenlerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum."

MHP İL BAŞKANI İDRİS AYDIN’IN MESAJI

   İlimizdeki Öğrencilerin 2013 YGS’ de göstermiş olduğu başarı bizi gururlandırmıştır. Her geçen yıl eğitim seviyemiz üst basamaklara hızla tırmanmakta, geçen yıl 43 sıradan bu yıl 20 sıraya yükselmek bizleri mutlu etmektedir. Başarıda büyük pay sahibi olan, Milli Eğitim Müdürümüzü ve çalışanlarını, çok değerli öğretmelerimizi, öğrencilerimizi, ailelerini ve dershanelerimizi kutluyorum

           BAYPROJEDEN KUTLAMA MESAJI

          "Yüksek Öğretime Geçiş Sınavında (YGS) Bayburt’un 20. sıraya yükselmesi bizleri çok sevindirdi. Başarı gösteren çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Onları tebrik ediyoruz. Her birinin ayrı ayrı gözlerinden öpüyoruz. 

       Bu başarıda emeğiyle, gayretiyle ve kalitesiyle iddialı olduğunu ortaya koymuş olan, Bayburt Milli Eğitim camiasını yürekten alkışlıyoruz. İkinci sınavlarda ve gelecek yıllarda da benzer başarının gösterilmesini diliyoruz. Bu başarının istikrarlı ve sürekliliği için hep birlikte elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.

        Bu konuda BAYPROJE olarak, Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü’ne imkânlarımız ölçüsünde yardım etmeyi en önemli görev kabul diyoruz. Bu bilinçle geçen yıl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde orta öğretim öğrencileri arasında Günlük Tutma Yarışması düzenledik, bu yıl da Öykü Yazma Yarışması düzenliyoruz. Her eğitim-öğretim yılında başka bir proje gerçekleştirerek, bu görevimizi sürekli yerine getirmeye çalışacağız.

             YGS sınavlarında, Türkiye çapında, 81 il arasında 20. sıraya yükselmek hiç azımsanacak bir durum değildir. İlgililerin ve yetkililerin bunun farkında olması ve söz konusu başarının dinamiklerini anlayabilmek için, Bayburt çapında bir araştırmanın yapılmasının son derece faydalı olacağı kanaatindeyiz. Yapılacak araştırma sonucunda, başarının gerçekleri ortaya konmalı,  istikrarının ve sürekliliğinin sağlanabilmesi için; eğitimcilere, velilere, öğrencilerimize, diğer kamu ve özel kurumlara/kuruluşlara ve sivil toplum örgütlerine düşen görevler anlatılmalıdır.

Bu konuya, özellikle Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin sorumluk alanına girmesi nedeniyle duyarlı davranacağına inanıyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz ve yeni Bayburt’u yapılandıracak gençliğimizi tekrar kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. " 

          BAYBURT GENÇLİK MECLİSİ DE BAŞARIYI KUTLADI

           Bu arada Bayburt Gençlik Meclisi (BGM) de YGS başarısını kutladı. BGM, 2013 YGS sınavında Bayburt’un en başarılı iller sıralamasındaki başarı için şu açıklamayı yaptı: "Bu gururu ve mutluluğu bizlere yaşatan öğrencilerimizi tebrik ediyor bu başarıda emeği geçen Öğretmenlerimize ve her zaman çocuklarının yanında olan anne ve babalarımıza teşekkür ediyoruz."