Şair Zihni Kültür Merkezindeki programa, Vali Vekili Sayın Abdulhamit Karaca, Belediye Başkanı Sayın Hacı Ali Polat, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Sayın Mehmet Nail Yiğit, Milli Eğitim Müdürümüz Sayın  Seydi Doğan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Vekili Karaca, "Nasıl ki tarihimizde esnafımızla ilgili Ahilik var ise öğretmenimizin de kendisine ait bir töresi, bir kültürü bir ahlakı olmalı" dedi.

Öğretmenlerin kendilerini yetiştirip toplumda örnek alınan kişiler olması gerektiğini de ifade eden Karaca, "Necip Fazıl Kısakürek bir gün Karaköy'e vapurla geçerken yanına birisi gelerek, 'Üstat, peygamber olmasaydı da biz bu dini yine kendi kendimize öğrenemez miydik' diyor. O da kafasını hiç kaldırmadan şöyle diyor, 'Niye vapura bindin ki o zaman, kendin de karşıya yüzerek geçebilirdin.' İşte o gemi bütün öğretmen arkadaşlarımdır. Bu hayat yolculuğunda bizi karşıya geçirecek olan, bizi onurlu, erdemli kılacak olan sizlersiniz. Bu vesileyle bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise yaşanılan çağın bir değişim çağı olduğunu belirterek, şunları söyledi:"Öyle bir çağ ki toplum, teknoloji, bilgi, ihtiyaçlar, sorunlar sürekli değişiyor ve biz öğretmenler zor koşullar altında hem değişimleri takip ediyor hem de bu değişimleri öğrencilerimize aktarmaya çalışıyoruz. Bunun için okuyor, araştırıyor ve kendimizi geliştiriyoruz. Eğitimin hangi basamağında olursak olalım değişen çağa önce bizlerin ayak uydurması gerektiğini özellikle vurgulamak istiyorum. Ne kadar gelişirse gelişsin öğretmensiz eğitim-öğretim mümkün değildir."

Konuşmaların ardından göreve yeni başlayan öğretmenler yemin etti. Daha sonra Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Resim dalında birinci olan 85. yıl Anaokulu öğrencisi Zeynep Akaslan, Bayburt İlk/Ortaokulundan Egemen Gürsoy, Şiir dalında birinci olan Hayırseverler İmam-Hatip Ortaokulundan Hayriye Medine Köse, Kompozisyon dalında  birinci olan Ayşe Altuntaş, makale dalında öğretmelerden birinci olan Arif Köprücüye ödüllerini Vali Vekili Abdulhamit Karaca; Resim dalında ikinci olan Şair Zihni Anaokulundan Ebrar oğul,  Hayırseverler İmam-Hatip Ortaokulundan Mustafa Orhan, şiir dalında ikinci Şehit Nevzat Kaya İlkokulundan Nisanur Çakmak, Kompozisyon dalı ikincisi R.K.Bayburt Anadolu Öğretmen Lisesinden Fatmanur Yavuz ve Makale dalı Öğretmen Kategorisi ikincisi İshak Karadenize ödülünü Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Sayın Mehmet Nail Yiğit; Resim dalı üçüncülüğü 75.Yıl Anaokulundan Elif Bera Hancı,  Kaleardı 75.yıl Ortaokulundan Zeynep Nur Onur, şiir dalı üçüncüsü Şehit Nevzat Kaya İlkokulundan Tuğçe Sırçalı, kompozisyon dalı üçüncüsü Teknik ve Endüstri Meslek lisesinden Yunus Emre Kelleci’ ye ödülünü  Teknik ve Endüstri Meslek lisesinden Yunus Emre Kelleci’ ye ödülünü  Belediye Başkanı Sayın Hacı Ali Polat verdiler.

Göreve yeni başlayan genç öğretmenler, emekli olan ve kentte ikamet eden en yaşlı öğretmenlere çiçek takdim etti.