İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Üniversite Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Fatih Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Aras Ünsal, Bayburt Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Necmettin Tozlu, üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. 

Günün anlam ve önemine dair sinevizyon gösteriminin ve konuşmaların yapıldığı kutlama programında söz alan Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Esen Taşğın ve Yrd. Doç. Dr. Yasemin Devecioğlu Kaymakçı; öğretmenlik mesleğinin kutsallığından ve öneminden bahsederek, öğretmen adayı olan öğrencilere “kaliteli ve iyi öğretmen” olabilmeleri adına “kendilerini yetiştirmeleri gerektiği”ve “okuyan, araştıran, sorgulayan, yüklendiği sorumluluğun bilincinde olan bireyler olmaları” yönünde tavsiyelerde bulundular.

Daha sonra kürsüye çıkanemekli öğretmen Ahmet Demiröz, öğretmenlik yıllarında yaşamış olduğu zorlukları ve hatıralarını anlattı. Genç öğretmen adaylarına kendi hayatından çıkardığı anekdotlarla öğütler veren Demiröz, “Eğitim; dershanenin, sınıfın, laboratuvarın içindedir. En iyi siz bilirsiniz, bu nedenle de esas olan sizsiniz. Laboratuvarda öğretmenlik yaparsınız ve ancak orada öğretmen olursunuz. Emekli oluncaya kadar kendinizi yetiştirin. Öğretmen; öğrencilerini bilgi küpüne döndüren değil, öğrenciyi şekillendiren sanatkardır” dedi.

Eğitim Fakültesi öğrencilerince yapılan günün anlam ve önemine dair konuşma ve şiirlerin yer aldığı programın sonunda,Prof. Dr. Tozlu tarafından Üniversite ve Eğitim Fakültesi adına, Öğretmen Ahmet Demiröz’e katılımından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.