Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından çeşitli illerde düzenlenen spor turnuvalarının atletizm, tenis, masa tenisi, futbol, basketbol, voleybol, bilardo, boks, güreş, kayaklı koşu, satranç ile kros dallarına, erkek ve bayan kategorilerinde katılım sağlayan Bayburt Üniversitesi, önemli başarılara imza attı.

Bayburt Üniversitesi, 27 Kasım-01 Aralık 2012 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Üniversitelerarası 2. Lig Futbol Müsabakalarında grup ikinciliği kupası,04 Ağustos-08 Aralık 2012tarihlerinde Malatya’da düzenlenen Üniversitelerarası 2. Lig Voleybol Müsabakalarında ise grup üçüncülüğü kupasını kazanarak önemli bir başarı kaydetti.

Gümüşhane’de 18-22 Aralık 2012tarihlerinde düzenlenen Üniversitelerarası 2. Lig Basketbol Müsabakaları ile Sinop’ta 13-15 Mart tarihlerinde düzenlenen Bilardo Müsabakalarına (TUSF) d9a katılım sağlayan üniversitemiz, Hatay’ın İskenderun ilçesinde 26-27 Şubat tarihlerinde düzenlenen Masa Tenisi (ÜNİLİG) karşılaşmalarında ise Grup 1.’si olarak finale çıkmaya hak kazandı. Masa Tenisi Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversiteler Masa Tenisi Deplasmanlı Ligi’nin her iki etabında yaptığı bütün maçları kazanan takımımız böylece, 11-13 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da yapılan final maçlarına katılmaya da hak kazandı. 160 sporcunun ter döktüğü deplasmanlı ligde Bayburt Üniversitesi sporcusu Mustafa Kemal Yaşkafa 9. sırada, Fethullah Göçer ise 16. sırada yer aldı.

Bayburt Üniversitesi Satranç Takımı ise 9-13 Nisan tarihleri arasında Amasya’da düzenlenen Üniversiteler Arası Satranç Turnuvasında gösterdiği performansla gelecek için umut vaat etti.

Bayburt Üniversitesi Boks Takımı ise Ankara’da düzenlenen Üniversiteler Arası Türkiye Boks Şampiyonasında talihsizliklere rağmen üçüncülük madalyası ile döndü. Bayburt Üniversitesi Boks Takımının başarılı sporcusu Barış Bostancı çeyrek final karşılaşmasında talihsiz şekilde sakatlanarak turnuvaya veda ederken,  49 kiloda mücadele eden Ali Burak Çakmak ise üçüncülük karşılaşmasından galip ayrılarak bronz madalya kazandı. Bayburt Üniversitesi Akademik Spor Danışmanı Uçan 52 kiloda mücadele eden ve daha önce Bayburt Üniversitesine madalyalar kazandıran Barış Bostancı’nın sakatlığının takımı da etkilediğini belirterek, “Bayburt Üniversitesi Boks Takımı olarak Antrenörümüz Şahin Gezici ve sporcularımızla kenetlenerek çok iyi hazırlandığımız bir şampiyonaydı. Bayburt zaten boks sporuna kazandırdığı başarılı sporcularla adını duyurmuş bir ilimiz. Aynı başarıyı biz de Bayburt Üniversitesi Boks Takımı olarak devam ettiriyoruz. Ancak bu şampiyonada altın madalya beklediğimiz Barış Bostancı’nın talihsiz şekilde sakatlığı takım olarak bizi de etkiledi. Doktor kararı ile sporcumuz karşılaşmaya devam edemedi. Bizim için de sporcularımızın sağlığı, en değerli madalyadan daha önemli. Genç sporcumuz Ali Burak Çakmak’ın üçüncülük madalyası hepimizi mutlu etti. Seneye çok daha başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyor ve sporcularıma güveniyorum. Bize destek veren Sayın Rektörümüze de teşekkür ediyorum” dedi.

Birçoğu kısa süre önce kurulan Bayburt Üniversitesi spor takımlarını başarıdan başarıya koşturan antrenör ekibi tecrübeli hocalardan oluşuyor. Bayburt Üniversitesi Spor Akademik Danışmanlığını Öğretim Elemanı İzzet Uçan yaparken, Bayburt Üniversitesi Boks Takımını Şahin Gezici, Basketbol Takımını Volkan Çoruh, Voleybol Takımını Gökmen Erel, Futbol Takımını Osman Aksuoğlu, Atletizm Takımını ise Arzu Uygun çalıştırıyor.

Şampiyonlar Rektör Coşkun’u Ziyaret Etti

Turnuvalarda Bayburt Üniversitesini temsil eden sporcular, antrenörleri ve Bayburt Üniversitesi Spor Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi İzzet Uçar eşliğinde Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun’u ziyaret ettiler. Rektörlük Senato Odasında gerçekleşen ziyarete sporcu ve antrenörlerini tebrik eden Rektör Coşkun, yeni kurulan bir üniversite olan Bayburt Üniversitesinin kısa sürede spor alanında elde ettiği başarıların gurur verdiğini belirterek, “Burada madalya ve kupa kazanan arkadaşlarınızı görüyorum. Madalya kazanamamış, derece yapamamış sporcularımız kendilerini başarısız zannetmesinler. Onlar da üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettiler. Belki içinizden bazıları ileride bu sporları profesyonel yapmak isteyebilir ancak şu anda asıl olan öğrenim hayatınız. Bu süreci sekteye uğratmadan, spordan da uzak kalmadan öğrencilik hayatınızı zenginleştirebilirsiniz.” dedi. Ardından sporcular ile antrenörlerin istek ve şikayetlerini not eden Rektör Coşkun, Bayburt Üniversitesi adına sporda daha başarılı sonuçlar alınması için gerekli desteğin artarak süreceğini kaydetti.