Üniversitenin merkez kafeteryasında düzenlenen yemeğin ardından muhtarlar ve ev sahipleriyle biraraya gelen Rektör Coşkun ve öğretim üyeleri, öğrencilerin konut ve barınma konusunda yaşadıkları problemlere çözüm bulmak üzere istişare etti. Rektör Coşkun, yeni sömestrda üniversiteye yerleşen bin 300 kişiyle birlikte öğrenci sayısının 6 bine ulaşacağını belirterek, gelecek öğrencilerin konut sıkıntısından dolayı ev bulmakta zorlanacaklarını dile getirdi ve bu konuda ev sahiplerinden ve muhtarlardan öğrencilere yardımcı olmalarını, özellikle kiralar konusunda kolaylık sağlamalarını istedi.

Yeni yapılmakta olan kampüste yurt binalarının inşaatının da devam ettiğini, fakat yeterli kapasiteye ulaşmadıklarını, bu nedenle öğrencilerin barınma sıkıntısı çekmemesi için konut sahiplerinin de yardımına ihtiyaç duyduklarını kaydeden Rektör Coşkun, elbirliğiyle öğrencilere destek olmayı istedi ve “Baharda yeni kampüsümüz faaliyete geçecek inşallah. Meslek Yüksek Okulu çalışmalarımız var, YÖK’e sunacağız. Demirözü yolundaki yeni kampüsümüzde yurt inşaatımız var, fakat yurtların kapasitesi yeni gelecek olan 1300 öğrenciyle birlikte 6 bine çıkacak olan öğrenci sayısı için yeterli değil. Dolayısıyla bu durumda da öğrencilerimizin önemli bir kısmı konut bulmakta ve barınmada sorun yaşayacaklardır. Biz de öğrencilerimizin sıkıntı çekmemesi için sizlerden de yardım istiyoruz. Hep birlikte çocuklarımıza, evlatlarımıza sahip çıkmak en asli görevimiz. Onların burada sorunsuz, sıkıtı çekmeden eğitim görmelerini ve rahat etmelerini  sağlamak istiyoruz. İnşallah, bunu hep beraber başaracağız. Şimdiye kadar sizlerden hep destek gördük, bundan sonra da yardımlarınızı bekliyoruz. Sizlere anlayışınız ve ilginizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.     

Muhtarlar,“Biz her zaman üniversitemizin ve öğrencilerimizin yanındayız” diyerek, her zaman olduğu gibi yardımcı olmaya devam edeceklerini, bu konuda öğrencilere ellerinden gelen kolaylığı sağlayacaklarını ifade ederken; gazetecilerin, astronomik boyutlarda olan ev kiralarının düşürülmesi konusundaki talebine ise apart sahipleri itiraz etti ve kiraların son derece uygun miktarlarda olduğunu iddia ederek, öğrencilere konut ve barınma imkanı sunmaktan imtina etmeyeceklerini söyledi. Ev sahipleri, ayrıca sorunun çözümünün belediyeden geçtiğini düşündüklerini belirterek, belediyenin ruhsat konusunda kolaylık sağlaması gerektiğine dikkat çekti.

Rektör Selçuk Coşkun, muhtarlara ilgi, anlayış ve duyarlılıklarından ötürü teşekkür ederken, üniversiteye konuk olan ev sahipleri de Rektör Coşkun’u tebrik edip başarılar diledi.

Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sezgin Akbulut ve Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Genel Sekreter Yardımcısı Aras Ünsal, Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Hasan Hüseyin Kara, öğretim üyeleri ve basın mensupları katıldı.