Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası’nın desteğiyle öğrencilerin derslerde edindikleri bilgileri uygulamaya yönelik tasarım, planlama, üretim süreci ve takım çalışması alanlarında deneyim kazanmaları amacıyla yapılan spagettiden köprü yapımı yarışmasına 3’er kişiden oluşan toplam 10 grup katıldı.

Bir paket spagetti makarna, bir silikon tabancası ve bir çubuk silikon verilen gruplar iki saatlik sürede, nehri geçmek amacıyla, belirtilen ölçülerde, en hafif, en iyi taşıyıcı sisteme sahip ve araç trafiğine uygun köprü yapmak için ter döktü.

Öğrencilerin düzenlediği spagettiden köprü yapma yarışmasının ilgi çekici ve çok yaratıcı bir düşünce olduğunu kaydeden Mühendislik Fakültesi Dekan VekiliProf. Dr. Yusuf Cengiz Toklu, “İnşaat Mühendisliğinde yapı mühendislerinin iki tane önemli dalı var. Bir tanesi analiz,diğeri ise tasarım. Buradaki öğrenciler tasarım yaptılar. Durup dururken, belli bir mesafeyi birbirine bağlayacak ve üzerinden çeşitli araçlar geçecek bir yapı tasarlıyorlar. Öğrencilerin bu konudaki heyecanını görmek beni çok memnun ediyor ve heyecanlandırıyor. Buradan mezun olan çocuklar da ileride inşallah büyük işlere imza atacaklar. Bu tasarıma başlarken ilk yapılacak şeylerden biri malzemenin seçimi. Burada malzeme verilmiş; hepimizin hoşuna giden bir malzeme… Böyle küçücük makarnalardan bile kilolarca malzeme yükü taşıyacak köprüler yapmak çok güzel bir şey. Arkadaşlarımın hepsini tebrik ediyorum. Hepsini kutluyorum, gözlerinden öpüyorum.” dedi.

Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Cengiz Toklu, Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Uluç Özbayoğlu ve Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Engin Yener’in jüri üyeliği yaptığı yarışma sonucunda eserler, estetik ve özgünlük, süre verimliliği, ağırlık verimliliği ve yük taşıma kapasitesi kriterleri açısından değerlendirildi.

Yarışma sonucunda Mert Can Arı, Halil İbrahim Türk ve Furkan Balta’dan oluşan grubun yaptığı köprü birinci seçilirken, yarışmaya katılan tüm öğrencilere baret, teşekkür ve katılım belgesi verildi.