Öğrencilerinden Sedat Bulut’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan kahvaltı, Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Şen’in selamlama konuşmasının ardından İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şentürk’ün konuşması ile devam etti.

Konuşmasında ilahiyat fakültelerinin önemine dikkat çeken Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şen, ilahiyat fakültesinde okuyan öğrencilerin topluma örnek olması gerektiğini vurguladı. Öğrenciliğin başlangıçta zor olduğunu ve zamanın çok çabuk geçtiğini gençliğin kıymetinin bilinmesinin önemine vurgu yaptı. Bayburt da yeni kurulan İlahiyat Fakültesi’nin toplumun ihtiyaçları doğrultusunda hizmet edeceğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Şen, akademik personeli ve öğrencisiyle İlahiyat Fakültesinin, toplumu birbirine bağlayan kardeşlik olgusunun sağlamasında en ön saflarda olması gerektiğini ve bu yönde çalışmalar başlatacaklarını ifade etti.

İlahiyat Fakültesi bünyesinde yeni kurulan Temel İslam İlimleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Suat Erdem’in yeni kurulan bölüm hakkında yaptığı kısa konuşmanın ardından kahvaltıya geçildi.

Kardeşlik üzerinde durulan organizasyonda kardeşliğin öneminden bahsedilirken İlahiyat Fakültesi kimliğini taşıyan herkesin, toplum üzerinde nasıl bir öneme sahip olduğu ve toplumu birbirine bağlayacak olan kardeşlik ilkesinin temel unsuru olduğuna dikkat çekildi.