Bayburt Eğitim Fakültesi tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda verilen seminere Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Fatih Yalçın, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Türk Beyin Takımı Kaptanı Ferhat Çalapkulu tarafından verilen seminerde, problem çözme ve çeşitli konularda farklı, sıra dışı düşünce yöntemleri, mantık oyunları, akıl yürütme üzerine püf noktalara değinilerek, öğrencilere farklı bakış açıları kazandırılmaya çalışıldı. Düşünen, sorgulayan, çözümleyenbir nesil amaçladıklarını söyleyen Çalapkulu, “Zeka Oyunları; bilgi gerektirmeyen, akıl yürütme, hızlı düşünme, yaratıcılık, ipuçlarından yararlanabilme gibi becerileri kullanarak çözülebilen sorulara verilen genel bir isimdir. Faaliyetlerimiz arasında ilköğretim 5-8. sınıflar ‘Zekâ Oyunları’ seçmeli ders müfredatını hazırlamak;öğrenci ve öğretmenlerin akıl oyunları ile tanışması için yarışma, eğitim ve seminerler düzenlemek;dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil edecek takımları belirlemek;sosyal sorumluluk projeleri yürütmek;akıl oyunları dergi ve kitapları yayınlamak gelmektedir. Akıl Oyunları dergisi, ilköğretim 5-8. sınıflar ‘Zekâ Oyunları’ seçmeli ders müfredatına uyumlu içeriğe sahiptir” diye konuştu.

Proje kapsamında; Türk Beyin Takımı Kaptanı Çalapkulu tarafından 30-31 Mart tarihlerinde 50 öğrenciye sertifikalı eğitim verildi. Sertifikalı öğrencilerce 130 öğrenciye daha Nisan ayı içerisinde eğitim verildikten sonra sertifika alan 180 öğrenci tarafından Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nce belirlenen okullarda 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine eğitim verilecek. Öte yandan Bayburt Üniversitesi’nde 25-26 Mayıs tarihlerinde “Bayburt Zeka Oyunları Şenliği” ve “Bayburt Zeka Oyunları Yarışması” da düzenlenecek.

Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Fatih Yalçın  ve Eğitim Fakültesi Öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Karadağ, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çınar ve Yrd. Doç. Dr. Yasemin Devecioğlu Kaymakcı’nın koordinatörlüğünü yaptığı proje, Bayburt ve Bayburt Üniversitesi’nde zeka oyunları konusunda bilinç artırmayı ve konuyu sevdirmeyi amaçlıyor. Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliğinde eğitim seminerlerine devam edecek olan Bayburt Üniversitesi, bu faaliyetini yaygınlaştırarak ilköğretim kademelerine kadar taşımayı hedefliyor.

Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Karadağ, amaçlarının bu etkinlikleri gelenekselleştirip Bayburt Üniversitesi’ni bu alanda bölge lideri konumuna getirmek olduğunu ifade ederek, “Akıl Oyunları-Türk Beyin Takımı (TBT) ile işbirliği yaparak Bayburt genelinde ve Bayburt Üniversitesi özelinde zeka oyunları kültürünü yaygınlaştırmak” olduğunu söyledi.