Bayburt Belediyesi , Bayburt Group A.Ş. ve Bayburt İmam-Hatip Liseleri ve Camileri Yaptırma ve Yaşatma  Derneği’nin ortaklaşa yaptığı çalışmalar neticesinde Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bahçesi asfalt ile yenilendi. Okulun etrafını çevreleyen duvar üstü parmaklıklı demirler kaldırılarak  yerine yüksekliği 1.5 metre  olan yeni Eurofence çit sistemli duvar üstü engel (korkuluk) demirler yerleştirildi. Ayrıca okulun  ön bahçesinin de Belediye’den alınacak parke taşı ile döşenip, okulun fiziki ortamının daha görsel hale getirileceği belirtildi.   

Bayburt Group A.Ş ve Bayburt Belediye fen işleri ekipleri tarafından gerçekleştirilen asfalt çalışmasıyla 2 bin 600 metrekare alan, daha temiz, güvenli ve sağlıklı bir ortama kavuştu.

Toprak bir alana sahip olan okulun bahçesi, asfaltlandıktan sonra toz toprak derdinden kurtulurken, okul önündeki yol üzerinde daha önce park etmek zorunda kalan 68 taşımalı, 17 merkez servis olmak üzere 85 adet servis araçlarının, bundan sonra son ders saatinde bu asfalt olan yere park  edecek olmasıyla, öğrencilerin okul ortamından en verimli şekilde yararlanmalarına ve öğrencilerin okula gidiş-gelişlerinin daha güvenli  olması sağlandı.

Okul Müdürü Suat Şener ise, başta Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Adiloğluna,  Bayburt Group A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk’e, Bayburt Belediye Başkanı H.Ali Polat’a, ve Bayburt İmam-Hatip Liseleri ve Camileri Yaptırma ve Yaşatma  Derneği Başkanı  H.Asaf Durulmuş’a ve  emeği geçen herkese  bu çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin daha temiz, güvenli ve sağlıklı bir ortama kavuştuğunu kaydetti.

Ardından emeği geçenlere, bu günün anısına birer plaket takdim edildi. Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Seydi Doğan plaketi Belediye Başkanımız H.Ali Polat’a ve  Bayburt Group A.Ş adına Hikmet Şentürk’e verdi. Okul Müdürü Suat Şener ise plaketi Bayburt İmam-Hatip Liseleri ve Camileri Yaşatma-Onarma Derneği Başkan Yardımcısı Engin Yazıcıoğluna sundular.

Plaket takdim esnasında bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Doğan katkısı olan herkese teşekkürlerini sunarak sözlerine şöyle devam etti:’ Bayburt’ta görev yaptığım süre esnasında Bayburt Belediyesinden çok önemli katkılar aldık, Başkanımıza götürdüğümüz hiçbir konuda olumsuz cevap aldığımızı ben hatırlamıyorum. Kendiside bir eğitimci olduğu için, eğitime hatırı sayılı katkılar sağlamıştır. Kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca Hikmet Bey’e de eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bu katkıları artarak devam eder’

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Polat ise şu konulara değindi:’ Biz eğitim severleriz. Okul standartlarımızın yükselmesi için Belediyemize ne görev düşmüşse yapmışızdır. Eğitim çok önemlidir. Bir konuda çok mutluyum. Bahçesi asfalt olmayan tek okulumuz kalmıştı, onu da asfalt yapmanın gururunu taşıyoruz. Bu konuda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Biz sadece görevimizi yaptık. Bununda mutluluğu içerisindeyim. ‘ dedi.

 Plaket töreni sonrasında tüm konuklar,  pansiyonda öğrencilerle birlikte  yemeğe katıldılar.