Proje süresinin 36 ay, proje bütçesinin ise 310 bin Türk lirası olduğunu belirten Öğr. Gör. Hümeyra İspirli proje hakkında: “İnsanların tükettikleri gıda maddeleri ile sağlıkları arasındaki ilişki, önemi her geçen gün daha fazla anlaşılan bir konudur. Fonksiyonel gıda kavramı da bu ilişkiden doğmuş önemli bir husustur. Üretilen temel gıda maddelerinin, sağlığın devamı noktasında etki gösterebilecek fonksiyonel etkili bileşenler ile zenginleştirilmesi günümüzde fonksiyonel gıda üretiminde kullanılan temel uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. 

        Proje kapsamında gıdaların fonksiyonel hale getirilmesinde kullanılabilecek özgün polisakkarit ve oligosakkaritler Glukansükraz E81 enziminin aminoasit diziliminde meydana getirilecek modifikasyonlar ile üretilmeye çalışılacaktır. Modifiye enzim kullanımı ile üretilecek polisakkarit ve oligosakkaritlerin sindirilebilirlikleri, bağışıklık üzerindeki etkileri; kek ve meyve suyu model gıda örneklerindeki fizikokimyasal ve sinbiyotik etkileri proje kapsamında araştırılacak konular arasındadır.” dedi.

             Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun başta olmak üzere, tüm akademik ve idari paydaşlarına desteklerinden dolayı teşekkür eden öğretim görevlisi İspirli, çalışmalara daha büyük bir motivasyonla devam edeceğini de sözlerine ekledi.