Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti Başkanı Adil Kacır, Genel Sekreteri Hatem Serkan Taner, cemiyet üyeleri Bayburt Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ömer Akdeniz ve Bülent Erdaş Rektör Coşkun’u ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti Derneği Başkanı Adil Kacır cemiyet hakkında bilgi vererek: “Toplumda ihtiyaç olsun veya olmasın bir Müslüman’ın dilenmesini istemiyoruz. Bir toplumda dilenmek varsa zengin insanlar üzerine düşen görevi yerine getirmiyorlar demektir. Zengin insanlar ile ihtiyaç sahiplerini buluşturmak ve onların arasında köprü kurmak istiyoruz. Bir Müslüman’ın onuru, şerefi ve haysiyeti çok önemlidir.”

Cemiyetin amacı ve faaliyetleri hakkında da açıklama yapan kaçır; hayata geçirdikleri ve geçirmek istedikleri projelere değindi. “Cemiyetimizin amacı; nerede olursa olsun dil, din, ırk, cinsiyet ve siyasi düşünce gibi hiçbir ayrım gözetmeden, sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, savaş, tabi afet vb. sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış, zulme uğramış bulunan tüm insanlara gerekli insani yardımı ulaştırmaktır. İnsanların sosyal sorumluluk bilincini, yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek, toplumların yoksullukla mücadele ve nitelikli insan yetiştirilmesi maksadıyla her seviyede eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunmak, topluma kazandırılmasını sağlamak, işçi ve işveren arasında köprü görevi üstlenmek, veren el ile alan eli buluşturmaktır.

Cemiyetin faaliyetleri hakkında bilgi alarak değerlendirmede bulunan rektör coşkun; yardımların yardıma muhtaç kişileri rencide etmeden yapılması gerektiğini belirterek bu konuda titizliğin ve hassasiyetin devam etmesi temennisinde bulundu.

 Rektör coşkun “veren el alan elden üstündür” diyerek yardımseverliğin önemine vurgu yaptı. Çalışmalarından dolayı cemiyet başkanını ve üyelerini tebrik eden Rektör Coşkun kendisi de üyelik formunu doldurarak Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti Derneği’ne üye oldu.