Görüşme esnasında Cemiyet Başkanı Adil KACIR ; Bizler Ülkü Ocaklarının çalışmalarını yakinen takip etmekteyiz. Sosyal sorumluluk çalışmlarınız çok etkili, Van ilimizde gerçekleşen deprem sonrası memleketimizden ilk sesi çıkaran ve ilk çalışmayı başlatan sizler oldunuz. Bu bizleri son derece de memnun etti. Bu sebepten sizinle ve ilimizdeki tüm vakıf ve dernekler ile ortak çalışmalar yürütmek istiyoruz. Bayburt'umuzun sesini tek bir üst çatıdan duyurmak, ortak aklı harekete geçirmek ve hayır çalışmalarımız da güç birliği yaparak kimsesizlerin kimsesi olmak için beraberce hareket etmek istiyoruz. dedi. Dernek hakkında da bilgi aktaran Kacır siyasi kimliklerden arınmış sosyal bir çatı oluşturmanın ilimize büyük katkılar sağlayacağını aktardılar.
Ocak Başkanı Oğuzhan OKUTMUŞ ise ; Cemiyetin kurulması, devam kararı alınması memleketimizin ve kültürümüz adına çok önemli bir adım ve fedekarlık örneğidir. Ecdadın bize bıraktığı çok büyük bir miras olan bu emaneti yüklenmek büyük bir çalışmadır. O kadar değerli bir cemiyete ayaklandırılmıştır ki hem manevi hemde milli yönleri olan çok yönlü bir cemiyettir. Kuruluş felsefeside bu meyandadır. Kısa zamanda yaptığınız hayır çalışmalarını da internet üzerinden takip etmekteyiz. Konu Allah rızası olacaksa ve siyasetin müdahale edemediği bir alanda çalışma sürdürülecekse bizler ülkücüler olarak elimizden gelen hertürlü destek, katkı ve fikir ortaklığında varız ve hazırız. dedi. 
Karşılık fikir birliğine varıldığı ve iyi niyet dilekleri çerçevesinde sonlandırılan görüşme de ilerleyen günler de  bir iadeyi ziyaret yapılarak, çalışmaların altyapısının oluşturulacağı fikrinde birliktelik sağlandı. Daha sonra Cemiyet yöneticiler diğer vakıf ve dernekleri ziyaret etmek üzere Ülkü Ocaklarından ayrıldılar.